Haberler

Erdemli'de Kur'an Kurslarına Ödüllü Final

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı Mahallesi Yeni Cami’de Yaz Kur’an kursunu tamamlayan öğrenciler Cumhuriyet altını, bisiklet, tablet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı Mahallesi Yeni Cami'de Yaz Kur'an kursunu tamamlayan öğrenciler Cumhuriyet altını, bisiklet, tablet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

65 öğrencinin katıldığı kurs sonunda düzenlenen program Suriyeli Hafız Muhammed Cemal Şevke'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kurs süresince öğrendikleri duaları okuyup, ilahileri seslendiren öğrenciler ailelerinden büyük alkış aldı.

Törende konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, "Çocuklarımıza gençlerimize hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Kur'an-ı Kerimi öğrenmek ayrıcalıklı bir durum. Kur'an okuyan kimse Allah ile konuşmuş gibidir, işin manevi boyutu bu. Bir diğer konu ise herkes tatil yaparken, bu çocuklarımız sabahın erken saatinde gözlerini ovuşturarak camilere geldi. Bu bile onları başarılı görmemiz için yeterli. Küçük yaşta camilerin havasını teneffüs etmeleri önemli" dedi.

Çocuklara küçük yaştan itibaren doğru bilgi vermenin önemine değinen Türkmenoğlu, "Çocuklarımıza eğer ailelerimiz ve din görevlilerimiz tarafından doğru bilgileri verirsek 15 Temmuzda yaşananları bir daha yaşamayız. Çocuklarımızı sağlam bilgilerle donatalım. Onların yanlış insanların yanlış fikirlerine inanmalarına, tuzaklarına düşmelerine engel olalım" diye konuştu.

"Kurslarımızı ödüllü düzenliyoruz"

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yeni Cami İmam Hatibi Ali Köse, öğrencilere motivasyon sağlamak amacıyla her yıl düzenledikleri kursun ve final programının ödüllü olduğunu belirtti.

Kursa devam eden 65 öğrencinin tatillerini camiye gelerek değerlendirdiklerine dikkat çeken Köse, "Bu yıl kursumuz 1,5 ay sürdü. Süre olarak önceki yıllara göre biraz daha kısa olsa da oldukça verimli geçti. Bizim gözümüzde bütün çocuklarımız başarılı oldu. Dolayısıyla bütün öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edeceğiz. İçlerinde üstün gayret gösterenleri ise biraz daha büyük ödüllerle kutlamak istiyoruz. Bugün en büyük mutluluk onların Kur'an sevincine aileleriyle birlikte ortak olmaktır" dedi.

Çocukların yetişmesinde ailelerin rolünün büyük olduğunu da anlatan Köse, "Çocuklarımızın yetişmesine farklı bir önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimizin teminatıdır. 15 Temmuz gecesinde bu millet çoru çocuğu, genci yaşlısıyla tankların altına yattı. Ellerine Ay Yıldızlı bayrakları alarak meydanlara döküldü. Niye ? Böyle yavrularımız olduğu müddetçe vatanımızı kimse alamaz, kötülerin emeli ise boşa çıkmış olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursa katılan öğrencilere ödülleri Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ve eşi Emine Türkmenoğlu, Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, Yeni Cami İmam Hatibi Ali Köse, Müftülük Şefe Şeref Dindoruk'un eşi Müjgan Dindoruk, din görevlileri Ercan Polat ve Aysun Polat tarafından takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Sami Kocahasanlı Erdemli Mersin Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title