Haberler

Elazığ'daki Çimento Fabrikası Sorunu Çözülüyor

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da düzenlenen ‘Beton yol uygulamaları’ seminerinde konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, çimento fabrikasını hiç kimsenin kaybetmeyeceği, şehrin ve herkesin kazanacağı bir çözüm ile kaldıracaklarını söyledi.

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da düzenlenen 'Beton yol uygulamaları' seminerinde konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, çimento fabrikasını hiç kimsenin kaybetmeyeceği, şehrin ve herkesin kazanacağı bir çözüm ile kaldıracaklarını söyledi.

Elazığ'da bir otelde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından organize edilen 'Beton yol uygulamaları' semineri düzenlendi. Seminere Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, ilçe kaymakamları, il özel idare ve il genel meclisi üyeleriyle birlikte davetliler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çimentaş Group Endüstriyel İlişkiler ve İhracat Başkanı Ali Özinönü yaptı. Özinönü, Elazığ'da bulunan çimento fabrikasının Mayıs ayının ilk haftasından itibaren yapılan yeni bir çalışmayla sıfıra yakın şekilde kirliliğin önüne geçeceklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Vali Ömer Faruk Koçak, kendisinin konuşmak üzere değil dinlemek üzere geldiğini ifade etti. Vali Koçak, "Yetkililer ilimizdeki çimento fabrikasının şehir merkezinden kaldırılması için görüşme yapmak üzere ve hayırlı olsun ziyareti için geldiklerinde konu gündeme geldi. Çimento fabrikasının ilimizdeki imajı da aslında şehri kirleten olarak gözüküyor. Ali Özinönü çimento fabrikasının Mayıs'ın ilk haftasından itibaren daha temiz bir çevre ilişkisinin oluşturacağı söyledi. Ancak bu bizim görüşmelerimizi etkilemeyecek. Hiç kimsenin kaybetmeyeceği, şehrin de kazanacağı, herkesin kazanacağı bir çözüm ile bu sosyal problemi çözmeye gayret edeceğiz. Ancak bugün kamu yatırımlarında önemli bir yer tutan asfalt yolun çalışmaları için bir karar vereceğimiz değerlendirme yapacağımız bir toplantı düzenliyoruz. Burada kıymetli akademisyen arkadaşlarımız hem asfalt yolu hem de beton yolu bizlere üstünlükleri, avantajları ve dezavantajları ile anlatacaklar. İki ayrı görüşün bir biriyle çarpıştığı bir toplantı olacak. Böylelikle ilimizde yapılacak yol yatırımları konusunda faydalı olacak. Biz de onları dinleyeceğiz" dedi.

Vali Koçak'ın ardından Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Danışmanı ÖDTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Özgür Yaman ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisi Doç.Dr. Vefa Akpınar sunumunu gerçekleştirdi.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nden İnşaat Mühendisi Tamer Demir, karayollarında üst yapı kaplama projelerini, Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ise karayollarında üst yapı kaplama türlerini anlattı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çimentaş Türkiye Elazığ Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title