Haberler

Elazığ'da Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Güncelleme:

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, seçmeli spor dersini açan veya "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullarda ve Fırat Üniversitesi öğrencilerine bisiklet dağıttı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğindeki protokol çerçevesinde, seçmeli spor dersini açan veya "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullarda ve Fırat Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere bisiklet dağıttı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından gönderilen 200 bisikletin, 150'si Milli Eğitim Müdürlüğüne verilirken 50 tanesi Fırat Üniversitesine verildi. Bisikletleri üniversite öğrencilerine dağıtmak üzere Elazığ Fırat Üniversitesi spor salonunda tören düzenlendi. Törene, Vali Murat Zorluoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Demirdağ, "Özellikle dünyada ve ülkemizde son zamanlarda önem kazanan veya bir sağlık sorunu haline gelen obezite ve diğer beslenmenin getirdiği komplikasyonları önlemeye yönelik projenin başlangıcı vesilesiyle böyle bir proje başlattı. Böyle bir projeyi başlatanları özellikle kutluyorum. Bizde üniversitemizde bu programa hazır olmak üzere bisiklet yollarını tamamla aşamasında inşallah devamında da bunu daha geliştireceğiz. Buğun bize 50 tane bisiklet bize Elazığ Halk Sağlığı tarafından hibe edilecek. Tabi ki diğer kurumlara da hibe edilecek. Bunun devamın daha fazla bisiklet alarak hareketli hayatı başlatmayı amaçlıyoruz. Hem şehrimize hem ülkemize hayırlı olması diliyorum" dedi.

"ELAZIĞ BİSİKLET KULLANIMI BAKIMINDAN ELVERİŞLİ BİR İL"

Vali Murat Zorluoğlu ise, hükumetin kurgulamaya koyduğu çok önemli bir projenin küçük bir bölümünü burada hayata geçirmek için bir araya geldiklerini aktardı. Projenin önemine değinen Zorluoğlu, "Ne gibi bir proje denildiğinde çocuklarımızın, gençlerimizin insanlarımızın daha sağlıklı bir hayat sürebilmesi, deyimine bisiklet kullanımının arttırılmasını amaçlayan bir büyük projedir. Türkiye genelinde uygulamaya konuldu ve bu kapsamda ilk adapta ilimize 200 tane bisiklet Sağlık Bakanlığımız tarafından gönderildi. Bu bisikletlerden 50 tanesi üniversitemizdeki gençlerimize 150 tanesi de Milli Eğitime bağlı okullarımızdaki çocuklarımıza ve gençlerimize bugün itibariyle vermiş olacağız. Tabi bu küçük bir bölümü inşallah projenin kalan bölümü de devam edecek önümüzdeki dönemlerde ebeveynlere ve vatandaşlarımıza da bisiklet dağıtımı gerçekleştirilecek. Yine üniversitemizdeki gençlerimize milli eğitime görüştüğümüz yine bisiklet dağıtımımız devam edecek. Malum bisiklet dağılımı tek başına yetmiyor. Bisikletin kullanılabileceği uygun yolların da beraber inşa edilmesi gerek. Özellikle Elazığ bisiklet kullanımı bakımında coğrafi şartlar itibari ile iklim koşulları itibariyle son derece elverişli bir il. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu çerçevede değerli teknoloji uzman sakinleri üniversite içerisinde bisikletin daha yaygın kullanılması için uygun altyapıları hazırlıyorlar. İnşallah kısa zamanda bu alt yapıyı tamamlarlar. Kampüs içerisinde çok gencimizin bisikletle ulaşımını sağladığını inşallah görürüz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu tarafından öğrencilere bisikletleri verildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Üniversitesi Murat Zorluoğlu Türkiye Elazığ Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title