Haberler

Eğitime 1 Milyon YTL'lik Bağış

Isparta'nın Yalvaç İlçesine Yapılması Planlanan Uyanış İlköğretim Okulu Sahasına, 200 Kişilik Erkek Öğrenci Pansiyonu Yapılması İçin Hayırsever Mehmet Necati Akel Tarafından 1 Milyon YTL Bağışta Bulunuldu.

Isparta'nın Yalvaç ilçesine yapılması planlanan Uyanış İlköğretim Okulu sahasına, 200 kişilik erkek öğrenci pansiyonu yapılması için hayırsever Mehmet Necati Akel tarafından 1 milyon YTL bağışta bulunuldu.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun'un makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Mehmet Necati Akel, en iyi yardımın, geleceğin garantisi olan çocukların eğitim yapabileceği bir yurt binası yaptırmak olacağına inandığını söyledi. Yalvaç'a yeni bir okul yapılacağını öğrendiğini kaydeden Akel, bu okulda eğitim görecek çocukların barınması için 200 kişilik yurt yapılması koşuluyla İl Özel İdaresi'ne 1 milyon YTL bağışta bulunduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Vali Şemsettin Uzun ise iş adamlarının da eğitime böyle önemli katkılar yapmasını beklediklerini ifade etti. Okul ve pansiyon inşaatı tamamlandıktan, sonra okulun adının Mehmet Necati Akel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olmasına karar verildi.

(HU-ATA-Y) 15.04.2008 16:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title