Haberler

Efe Başvekil" Saraçoğlu Memleketi Ödemiş'te Anılacak

1942-1946 yılları arasında Başbakan olarak görev yapan Şükrü Saraçoğlu, doğum yeri olan Ödemiş’te 60. ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

1942-1946 yılları arasında Başbakan olarak görev yapan Şükrü Saraçoğlu, doğum yeri olan Ödemiş'te 60. ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

27 Aralık 1953'te hayata gözlerini yuman Şükrü Saraçoğlu için cuma günü Ödemiş Belediyesi'nce anahtar teslim töreni, açılış ve sempozyumun yer aldığı bir anma programı düzenlenecek. İsmi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Kadıköy'deki stadyumunda yaşatılan "Efe Başvekil" için ilk etkinlik belediyenin özkaynaklarıyla yaptırılan Saraçoğlu Toplu Konutları'nda yapılacak.

SARAÇOĞLU HER YÖNÜYLE TANITILACAK

Cuma günü 13.00'da ilk olarak toplu konutların anahtar teslimleri yapılırken, ardından konutlar önünde yer alan Saraçoğlu büstünün açılışı gerçekleştirilecek. Saat 14.00'da ise etkinliklere katılan davetliler ÖYKAM'da oluşturulan Saraçoğlu Anı Odası'nı ziyaret edecekler.

Başbakanlık görevinin yanı sıra TBMM Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi görevlerde de bulunan Ödemiş'in Cumhuriyet dönemindeki ilk belediye başkanı Şükrü Saraçoğlu için 15.00'da Belediye Nikah Salonu ve Kongre Merkezi'nde bir sempozyum organize edilecek.

"Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu" başlığıyla düzenlenecek sempozyumda Şükrü Saraçoğlu'nun torunu Devlet Eski Bakanı, Allianz Sigorta A.Ş yönetim kurulu başkanı Dr. Rüşdü Saraçoğlu açılış konuşmasını gerçekleştirecek.

AZİZ YILDIRIM DA DAVETLİ

Turizm Eski Bakanı Alev Coşkun, Efe Başvekil kitabının yazarı, gazeteci ve belgesel yapımcısı Gürkan Hacır, ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, ÖYKAM'ın gönüllü çalışanlarından yüksek lisans öğrencisi Tülay Gül ve Şükrü Saraçoğlu'nun oğlu Yılmaz Saraçoğlu, "Efe Başvekil"i tüm yönleriyle Ödemişliler anlatacaklar. Fenerbahçe Spor Kulübü'nden bir yönetici de sempozyumda Saraçoğlu'nun Fenerbahçeliliği ve sarı-lacivertli kulübe olan katkılarını katılımcılarla paylaşacak. Etkinliklere davet edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın cuma günü Ödemiş'e gelip gelmeyeceği ise henüz netleşmedi.

"ÖZELLİKLE GENÇLERİ BEKLİYORUZ"

Yeni neslin Ödemiş'ten yetişen bir Başbakanı tanıması adına 60. ölüm yıldönümünde anma programı organize ettiklerini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Cumhuriyet döneminin ilk Ödemiş Belediye Başkanı, İkinci Dünya Savaşı döneminin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu'nun memleketinde hemşerilerince anılması her şeyden önemli. Ödemişli gençlerin Ödemiş'ten yetişip zirveye kadar yükselen bir değeri tanımaları adına cuma günkü etkinliklere özellikle gençlerin katılımını bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fenerbahçe Spor Kulübü Şükrü Saraçoğlu Kadıköy Ödemiş Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title