Haberler

Edremit'te Temel Atma Töreni

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, 50 Yıl Aradan Sonra, TBMM Modeli Yeni Belediye Sarayına Kavuşacak. Şehir Trafiğini Rahatlatacak Olan Katlı Otopark ve Belediye Sarayı İnşaatlarının Temeli Törenle Atıldı.

Balıkesir'in Edremit Belediyesi, 50 yıl aradan sonra, TBMM modeli yeni belediye sarayına kavuşacak. Şehir trafiğini rahatlatacak olan katlı otopark ve belediye sarayı inşaatlarının temeli törenle atıldı.

Kaymakam Ekrem Büyükata, Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ile şehir protokolünün tam kadro katıldığı temel atma töreninde, inşaat alanı içerisinde kurban kesildi.

Konuşmasında, 7 bin 40 metrekarelik bir alana sahip olacak olan katlı otoparkın ilçedeki park sorunu ve trafik keşmekeşini rahatlatacağının altını çizen Belediye Başkanı Yunus Bozbey, mevcut belediye binasının gelişen Edremit'in ihtiyaçlarına cevap vermeyecek duruma geldiğini söyledi. Başkan Bozbey, "Vatandaşlarımıza daha çağdaş ve daha iyi hizmet sunabilmek, çalışmalarımıza ise daha elverişli bir çalışma ortamı sağlayabilmek amacıyla yepyeni bir belediye hizmet binası oluşturma çalışmalarını başlattık. Bu amaçla hazırladığımız iki ayrı projeyi değerlendirerek, belediye sarayı ve otopark inşaatı projemizin startını verdik. Konumu itibariyle Edremit Parkı ve Yılmaz Akpınar Bulvarı arasında yer alan tesisin mülkiyeti belediyemize aittir. Toplam 15 bin 485 metrekare inşaat alanına sahip olan bu tesisimizin bugün ilk betonunu dökmekten onur duyuyorum. Projelendirme aşaması bitmiş olan belediye sarayı inşaatımızda, fonksiyonel anlamda şu birimler oluşturulacaktır: İki katlı bodrum, zemin kat, üç katlı hizmet birimleri binası, bunlara nikah salonu ve yemekhane dahil, iki katlı başkanlık binası ve meclis binasından oluşmaktadır. Bodrum katlarda 200 araç kapasiteli otopark, teknik servisler, depo, arşiv ve sığınak birimleri yer almaktadır. Zemin kat ve diğer üç katında hizmet birimleri ile içeriden bağlantılı ve dış bağlantısı da sağlanarak projelendirilecektir. Yaptığımız bu çalışmalar ile Edremit'i layık olduğu yerlere getireceğiz. Bu belediye binamızın belediyemize maliyeti 5 trilyon 677 milyar liradır. Bu proje, belediye kasasından bir lira para çıkmadan kendini amorti edecek, kendi finansmanını kendisi sağlayacaktır. Bizler projeyi yaparken, bu projeden nasıl para kazanırız, bu projeye kendini nasıl finanse ettiririz onun hesabını yaptık. Ve burada yapılacak olan otoparktan biz yılda belediye kasasına 1 trilyon para kazandıracağız. Biz bu krediyi alırken 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli olarak aldık. Ve 10 yıl içerisinde bu binadan, bugünün şartlarında, bitmiş hali ile düşündüğümüzde yılda 1 trilyon, 10 yılda da 10 trilyon lira para kazanacağız. İşte bu projeden biz, hem para kazanıyoruz, hem de yapmış olduğumuz tesisin finansmanını sağlıyoruz. Yani burada yaşayan Edremitli vatandaşlarımızın ödediği vergilerden bu bina için bir lira para harcanmayacaktır. Bu dev tesisimiz Allah'ın izni ile 2008 yılında bitmiş olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

(SŞ-MŞ)

17.08.2007 17:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title