Haberler

Edremit'te "1919'dan 2019'a Kadın Buluşması'nda kadına şiddet protesto edildi

Güncelleme:

Edremit'te "1919'dan 2019'a Kadın Buluşması'nda kadına şiddet protesto edildiBALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde kadına yönelik şiddete dur demek için Balıkesir ve Körfez ilçelerinden kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Edremit'te "1919'dan 2019'a Kadın Buluşması'nda kadına şiddet protesto edildi

BALIKESİR - Balıkesir'in Edremit ilçesinde kadına yönelik şiddete dur demek için Balıkesir ve Körfez ilçelerinden kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Onlarca kadın kuruluşunun ve inisiyatifinin oluşturduğu Balıkesir Kadın Dayanışması Koordinatörü Birsen Temir Saraç'ın sunuculuğunu yaptığı etkinliğe Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın eşi Oya Arslan, Belediye Meclis Üyeleri Neriman Çelik, Nezahat Salon, Edremit Kent Konseyi Başkanı Özlem Aytekin, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz günlerde kocası tarafından Edremit'te öldürülen Işıl Aydın'ın annesinin gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmayla herkes bir kez daha kadına uygulanan şiddeti hep bir ağızdan lanetleyerek "Kadına Şiddete Hayır" dedi.

Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın eşi Oya Arslan yaptığı konuşmada "Kadının kıymetini bilemeyenler sözüm size; Atatürk'ün Edremit'e Latife Hanım'la geldiğini, Edremit'te Atamızı elinde çiçekle Lamia Hanım'ın karşıladığını, Yine burada kaldığında kendisini misafir edenin Mahu Hanım olduğunu hepiniz biliyorsunuz. O büyük insanı Zübeyde Hanım yetiştirmiştir. Hatta Atatürk'ün kabrini hazırlayan İnşaat Mühendisi Sabiha Hanım'dır. Atatürk'ün dediği gibi; "Dünyada her şey kadının eseridir". Kadını anlamayanlar sözüm size; Mevlana der ki; "Kadından daha üstün olduğunu sananlar cahillerdir" Tebrizi der ki; "Kadın, bilmeyene nefis, bilene nefestir" ve Atatürk derki; "Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıktır" Onun için diyorum ki; Kadın ne boğazı kesilecek Emine Bulut, ne de katledilecek Özgecan'dır. Kadın ki, saçından tırnağına kadar hürriyete bedel candır. Kadın candır, canandır, yoldaştır, sırdaştır. Kadın, dünya dediğin bu karmaşık yolda erkeğe refakat eden en kıymetli arkadaştır. Biz her şeyden önce insanız. Doğuran, besleyen, büyüten kadınız. Kadınların artık sahte övgülere, sahte sevgilere karnı toktur. Oysa şiddetin bahanesi çoktur. Ama kadınların artık susmaya niyeti yoktur. Kadınları saymayan toplumlar geride kalmaya mahkumdur. Onun için; saçlarımızı da savururuz haklarımızı da savunuruz.

Kadına güç gösteren erkekler sözüm size; erkeklik, kadına vurmakla değil ona saygı duymakla belli olur. Bir kadına tekme atmak sadece karnındaki bebeğin hakkı olur. Kadına şiddet uygulayan erkekler sözüm size; Her kadın kadındır ama her erkek adam değildir. Çünkü adam olmak, bir cinsiyet meselesi değil, bir şahsiyet meselesidir. Kadınların gözünden düşmemek için onları göz bebeğiniz yapın. Kadınların nefretini değil, sevgi ve desteğini kazanın. Yüzümüze bakmaya yüzünüz olsun."dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title