Haberler

Edremit Kadın Eğitim Merkezi'nden Van Valiliği'ne Ziyaret

Van Vali Vekili Zafer Coşkun, Edremit Kadın Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadınları makamında kabul etti.

Van Vali Vekili Zafer Coşkun, Edremit Kadın Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadınları makamında kabul etti.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Edremit Kadın Eğitim Merkezi'nin yürütmüş olduğu 'Çocukların İlk Öğretmeni Anneler Projesi'nde eğitim gören 20 bayan ve proje yürütücüsü Zühre Eyaz, Vali Vekili Coşkun'u makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette proje hakkında bilgi veren Zühre Eyaz, Erdemkent Mahallesi'nde oluşturdukları 'Kadın Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini sürdürdüklerini ifade etti. Eyaz, projelerinin hedef kitlesinin kadınlar olduğunu belirterek, "Kadınlarımız haftada üç gün eğitim merkezine gelerek çocuk eğitimi, sağlık, beslenme, kadın ve çocuk hakları konularında eğitim alıyor. Ayrıca ailelerin tiyatro gibi sosyal etkinliklere katılmaları sağlanarak, oyuncak yapımı, okuma yarışmaları, kermes türü etkinlikler de yapıyorlar. Kadınların her türlü sosyal becerilerini geliştirmeleri ve toplumdan kopmamaları, özgüvenlerinin artması için çalışıyoruz" dedi.

Eyaz, Vali Vekili Coşkun'a desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Coşkun ise, anneye verilen eğitimle bütün çocukların ve ailesinin bilinçli bir şekilde eğitmesinin ve iyi bir nesil yetiştirmesine olanak sağlayacağını ifade etti. Coşkun, bundan sonraki süreçte de desteklerinin devam edeceğini söyledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Valiliği Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title