Haberler

Düzce Üniversitesinde Global Girişimcilik 2016 Etkinlikleri Başladı

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “Global Girişimcilik Haftası 2016” etkinlikleri, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda başladı.

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinlikleri, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu'nda başladı.

Dört gün süresince devam edecek programın ilk günü, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından icra edilen konserle başladı. Utta Yrd. Doç. Dr. Haluk Yücel, klasik kemençede Yrd. Doç. Dr. Filiz Kaya'nın yer aldığı konser, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Beğeniyle takip edilen konserin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin kurulmasıyla birlikte Üniversitenin, etkinliklerin sanatsal boyutuna da önem verdiğini belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. İlhan Genç, girişimcilikle ilgili programlar düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Girişimciliğin önceki dönemlerde teşebbüsçülük ya da müteteşebbüs kavramlarıyla bilindiğini söyleyen Rektör Yardımcısı girişimciliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, üniversitelerin artık sadece memur yetiştirmediğine ve farklı alanlara yönelmenin faydalı olacağına dikkat çekti.

Program; Girişimcilerin Finansal Kaynaklara Erişimi, Türkiye'de Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklı panelle devam etti. Panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özkan Şahin, girişimcilik ve teknoloji geliştirme bölgeleri ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunarak sözü panelistlere bıraktı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün mesajının okunduğu programın ilk konuşmacısı Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, yerli tanımında paradigma değişikliğinden bahsederek yerli üretim, milli projelerimiz, globalleşme ve global dünya gerçekleri konusunda önemli tespitlerde bulundu.

Programın diğer konuşmacılarından TÜBİTAK Martek Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, bir yatırıma başlarken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler aktardı. İstanbul Teknokent Genel Müdürü Yasin Erol girişimcilik konusuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşırken, GOSB Teknopark TTO Müdürü Tolga Bildirici girişimcilerin sıkıntılarından bahsetti.

Girişimcilerin finansal kaynaklara erişimi ve yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin paylaşıldığı, girişimcilik konusuna karşı farklı bakış açılarının tartışıldığı "Global Girişimcilik Haftası 2016" etkinliklerinin ilk günü, programda emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Global Girişimcilik Haftası Düzce Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy İlhan Genç Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title