Haberler

DSİ'den Minik Kayakçılara Sertifika

DSİ Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı DSİ Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen kayak kurslarında sona gelindi.

DSİ Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlı DSİ Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen kayak kurslarında sona gelindi. Teke deresi mevkiinde bulunan DSİ Gölet'indeki kayak pistinde yaklaşık 1 ay boyunca kurs gören yaklaşık 45 çocuk, sertifika aldı.

Erzurum'un köklü spor kulüplerinden biri olan ve faaliyet gösterdiği branşlarda hep zirveyi hedefleyen DSİ Spor'da gelenek devam etti. DSİ Spor Kulübü tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan temel eğitim kayak kursu bu yıl da 45 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Kursu başarı ile bitiren minik kayakçılara görkemli bir törenle sertifikaları takdim edildi.

Yapılan törene Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Faruk Kılıç, DSİ Spor Kulübü Başkanı Kemalettin Yentimur ve kursiyer çocukların velileri katıldı. DSİ göletinde gerçekleştirilen törende konuşan DSİ Spor Kulübü Başkanı Kemalettin Yentimur, Erzurum'da ki kayak sporunun önemine vurgu yaparak, " Şehrimiz 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları gibi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmış bir yerdir. Oyunlar çerçevesinde yapılan tesislerimizde dünyanın gözdeleri arasında yer almıştır. Böyle bir kentte yaşayıp ta kayak yapmamak büyük bir eksikliktir. Biz DSİ Spor Kulübü olarak her yıl geleneksel olarak bu eksikliği gidermek istiyoruz. Usta eğitmenlerimizle çok güzel bir eğitim süreci geçirdik. Tüm kursiyerlerimiz çok güzel şekilde kaymayı öğrendi. Bundan dolayı hepimiz mutluyuz. Bizlere bu tesisin kapılarını açan Bölge Müdürümüz Sabahattin Çapkınoğlu'na da çok teşekkür ederim" diye konuştu.

ARTIK ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINDA KAYAK OLACAK

Bölge Müdür Yardımcısı Faruk Kılıç ise yaptığı konuşmada, "Şehir dışında tanıştığımız insanlar bizlere her zaman dağımızı, karımızı ve kayağımızı sorarlar. Bizlere kayak yapıyor musunuz? dediklerin de maalesef çoğumuz hayır cevabını veriyoruz. Bu amaçla yaptığımız kursumuzda inşallah çocuklarımızın hayatında artık kayak olacak. Kendilerini geliştirecekler ve burada onlara öğreten insanlar gibi yarın onlarda başkalarına öğretecekler. Bizim DSİ ve DSİ spor Kulübü olarak amacımız şampiyonlara sahip çıkmak. Memleketimizden şampiyonlar çıkarmaktır. İnşallah gelecekte kayak sporunda ki şampiyonlar sizin aranızdan çıkacaktır. Emeği geçen hocalarımıza ve kulüp yöneticilerine teşekkür ederim" dedi. Törenden sonra katılımcılara barbekü ikramı yapıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title