Haberler

Down Sendromluların Eğitileceği "Can Suyu Kafe" Açıldı

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve gönüllülerin desteği ile Bafra Gençlik Merkezi’nde ‘Can Suyu Kafe’ törenle hizmete girdi.

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve gönüllülerin desteği ile Bafra Gençlik Merkezi'nde 'Can Suyu Kafe' törenle hizmete girdi.

Açılışa Bafra Kaymakamı Halis Arslan, eşi Durdane Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, katkıda bulunan hayırseverler ve davetliler katıldı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan yaptığı konuşmada, "Zor bir işti ve şu anda zoru başarmış durumdayız. Bu projenin hayat geçirilmesi için 6 aydır uğraş verildi. Bu projenin örneklerinden Ankara'da 2 tane, Bursa'da 1 tane ve 1 tanede Karabük'te var. Türkiye'de böyle bir kafeden 3 veya 5 tane örneği var. Bizde dedik ki bu örnekleri aşalım daha güzel ve mükemmelini yapalım, o bakımdan burada alt yapı mevcut idi. Down sendromlu dediğimiz arkadaşlarımız ve gençlerimiz, şuanda 2 tane devlet okulunda ve 5 tane özel okulda öğretim görüyorlar. Aslında rakam küçük ama başlangıçta 5 kişiyle başlayacağız, inşallah bu rakam giderek büyüyecek. Çünkü bizim insanlarımız görmediği şeye inanmıyor. Gözüyle görecek ve biraz da yaşayacak. Ondan sonra bakacak, inandıktan sonra destekleyecek. Genellikle bizim hedef kitlemiz çoğunlukla öğrenciler, gençler ve çocuklardır. Bir kısmı eğitim çağındaki çocuklar, bir kısmı ise eğitim dışı çocuklar. Ama biz bu defa burada eğitim dışında kalan çocukları hedef kitle olarak seçtik. Yakında okullar tatil olması nedeniyle orada okuyan çocukları da bu projeye dahil edeceğiz" diye konuştu.

Kaymakam Arslan'ın konuşmasının ardından, Can Suyu Kafe'ye destek verenlere Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Çocuklar adına konuşma yapan Seda Öztürk, "Bugün burada toplanmamıza vesile olan engelliler konusunun, hepiniz için özel bir anlam taşıdığına inanıyorum ama sizde takdir edersiniz ki engellerle yaşayan biz engelliler için bu anlam daha büyük ve daha hayatidir. Engelliler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin hakları konusunda yapılması gereken daha çok şey olduğunu biliyoruz. Bizlerin hakları ve yaşamları için verilen mücadelelerin sadece akılla değil, yüreğinde ortaya konularak yapılması gerekir. İşte bu kafe akılla beraber yüreğin de birlikte ortaya konduğu bir mücadele örneğidir. Umarım toplumun bir parçası olmak adına açılan bu pencere hiçbir zaman kapanmaz" ifadelerini kullandı.

Veliler adına Saniye Toklu konuşmasında, "Engelli bireylerin hayatlarına farklı bir pencere açacak olan bu kafeyle birlikte, çocuklarımızın evlerinin dışına sosyalleşebilecekleri, toplumla iç içe olabilecekleri bir ortam sağlandığı için çok mutluyum. Engelli çocuk ve gençlerin özgüvenlerini artırarak, toplumla bütünleşmelerine ve toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlayacak olan bu oluşum, inşallah çocuklarımızın mesleki eğitim gördüğü ve maddi kazanç elde edebilecekleri bir ortama dönüştürülebilir ve kalıcı adımlar atılır" dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve eşi Durdane Arslan'an, çocukların ve davetli misafirlerin alkışlarıyla kurdele kesimi yapıldı.

Engelli çocuklar ilk günde kendi elleriyle davetlilere ikramda bulundular. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halis Arslan AK Parti Samsun Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title