Haberler

Dikili Belediye Başkan Adayı Dağdelen'den Köy Gezileri

İzmir’in Dikili ilçesine AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, sabah saatlerinde Çandarlı’da esnaf ziyareti ile başladığı seçim çalışmalarına Esentepe, Demirtaş ve Yaylayurt köyleri ile devam etti.

İzmir'in Dikili ilçesine AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, sabah saatlerinde Çandarlı'da esnaf ziyareti ile başladığı seçim çalışmalarına Esentepe, Demirtaş ve Yaylayurt köyleri ile devam etti.

AK Parti Dikili İlçe Başkanı Levent Bahçıvan ve teşkilat üyelerinin de katıldığı ziyaretlerde esnaflar ve köylüler, Başkan Adayı Dağdelen'e büyük ilgi gösterdi. Çandarlı Belediyesi'nin çalışmaları ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Başkan Adayı Dağdelen, 30 Mart'tan itibaren Dikili halkını hak ettiği hizmetler ile buluşturacaklarını söyledi. Köy ziyaretleri sırasında Dağdelen'in Dikili için bir kazanç olduğunu ifade ederek başkan adayı Dağdelen'i köy halkına tanıtan AK Parti Dikili İlçe Başkanı Levent Bahçıvan, "Bizler, AK Parti Dikili İlçe Teşkilatı olarak sizlerin yanınızdayız. Kapınızı bizlere açtığınız için teşkilatımız olarak hepinize teşekkür ediyorum. Başarılı Çandarlı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Dağdelen, AK Parti Dikili Belediye Başkan Adayımız olarak yanınızda" dedi.

BÜYÜKŞEHİR YASASINI ANLATTI

Köylülere, Yeni Büyükşehir Yasası hakkında açıklamalar yaparak konuşmasına başlayan AK Parti Dikili Başkan Adayı Dağdelen şunları söyledi, "Köylerimizin hizmetleri belediyeler tarafından yapılacak. Muhtar veya köyün herhangi vatandaşı telefon edip diyecek ki, 'benim suyum kesik. Gel suyumu yap kardeşim.' Eskiden su arızası olduğunda muhtar kendi imkanları ile kazmayı, küreği alıp gidiyordu veya birkaç arkadaşına rica minnet yada üç beş kuruş para vererek yaptırmaya çalışıyordu. Onlarla da yapamazsa Dikili Belediyesi, Çandarlı Belediyesi gibi devletin farklı kademelerinden yardım isteyip yapmaya çalışıyordu. İl özel idaresinden veya kaymakamlıktan yaptırmaya çalışıyordu. Ama artık bugün böyle değil. Bugün, suyu kesildi, suyu akmadı, suyun elektriği kesildi veya elektrik parasını ödeyemedin gibi bir sıkıntı yok. Artık bundan sonra muhtar veya şahıs belediye başkanlarının gören gözü ve tutan eli olacak." dedi.

"DİKİLİ'DE ARITMANIN A'SI YOK"

Dağdelen, Dikili'de atık su arıtma tesisinin projesinin dahi olmadığını hatırlatarak Çandarlı'da 50 bin kişilik atık su arıtma tesisini faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Dağdelen şöyle konuştu: "Bizim aşağı yukarı 4 katı nüfusa sahip ilçemizde olup olmayan veya onların başaramadığı bizim başardığımız iki – üç şey sayayım size. Dikili'de arıtmanın projesi yok. Dikili'de arıtmanın yeri yok. Dikili'de arıtmanın A'sı yok. Yani bunlar olmadığı gibi A'sı yok. Düşünülemiyor dahi."

"DİKİLİ BELEDİYESİ, 1 HAFTALIK İŞİ 13 AYDA YAPAMADI"

Başkan Adayı Dağdelen, Çandarlı'daki belediye hizmetlerinde tevhit ve ifraz gibi işlemlerin bir haftada yapıldığını belirterek, "Tevhit ve ifraz müracaatlarına bizde fen işleri bakar, encümene getirir ve encümende en fazla beş dakikalık müzakereden sonra kabul ederiz veya reddederiz. Yüzde 99'u da kabul olur. Bununla ilgili de hiçbir sıkıntı yok. Büyükşehir Belediyesi Kanunu çıktıktan sonra yani 22 Aralık 2012 tarihinden şuana kadar biz bunları Dikili Belediyesi'nden onaylatmak durumunda kaldık. Bizim üç günde veya bir haftada yaptığımız işleri tam 13 ay Dikili Belediyesi onaylamadı. Bu bana zarar değil. Ahmet Dağdelen olarak benim hiçbir tevhidim ve ifrazım yok. Ama insanlarımızın parti gözetilmeksizin her grup insanın işleri orada takip edilmedi ve yapılmadı. Kaymakamlığa yazı yazdık. Valiliğe yazı yazdık. Valilik de Dikili Belediyesi'ne yazı yazdı. Tam 13 ay geçti. Bu bir zulümdür. Böyle bir zulüm ile böyle bir anlayış ile insanlara hizmet etmek mümkün değildir. Bizler, böyle bir şey olursa bunun altında eziliriz. Onun altında kendimizi kahrederiz" dedi.

"DİKİLİ HALKINI SUSUZ BIRAKTILAR"

Dağdelen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dikili Belediyesi'nde biliyorsunuz insanlar günlerce susuzluk yaşıyor. Ben onları ayıplamak için söylemiyorum ama bir belediyenin yapacağı en önemli işlerden biri sudur. Mazotsuz olabilirsiniz. Ekmeksiz yaşayabilirsiniz, pastasız yaşayabilirsiniz veya kaliteli bir kumaştan bir elbiseniz olmayabilir, farklı bir şeyler giyersiniz ama susuz yaşayamazsınız. Bir belediye başkanı vatandaşına suyunu getiremiyorsa diğer yaptığı işlerin hiçbir anlamı yok. Allah'a bin şükürler olsun, belki belirli yerlerde patlaklar oluşabilir veya kötü sıkıntılar yaşayabilirdik ama hiçbir sıkıntı olmadan patlaklardan dolayı en fazla birkaç saatlik bazı dönemlerde su kesintileri oldu. Ama uzun süreli bir günlük, iki günlük yada üç günlük bir kesinti asla olmadı. Sondajlar yaptık, depoları yeniledik, modern klorlama sistemi kurduk. Her türlü çalışmayı yaptık. Hatta şunu yaptık. Yazın yoğun olduğu bir gün suyumuz yetmedi. Bir çiftçinin artezyeninden boru döşettim. Oradaki suyu depoya boşalttım. Bu, bir belediye başkanının yapacağı bir iş değil. 'Su yetmiyor. Sondajlar yetersiz.' diyerek oturup suyun kesintisini beklemek bizim işimiz değil. Bunu yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. "

"ÇANDARLI'DA 150 BİN KİŞİLİK İÇME SUYU GÖLETİ PROJESİ BAŞLADI"

Dağdelen, Çandarlı'nın önündeki 40 yılına hitap edecek yıllık 150 bin kişi kapasiteli içme suyu göleti projesini başlattıklarını belirterek, "Bakanlığımıza müracaat ettik. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Bey'e. Dedim ki, 'Sayın Bakanım, bizim körfezimizde bir tane liman var. Liman inşaatı başladı. Dünyanın ilk 10'una giren. Türkiye'nin en önemli projelerinden bir tanesi. Burası, Çandarlı bölgesine, Dikili bölgesine büyük bir nüfus yoğunluğu getirecek. Önümüzdeki yıllarda bizim nüfusumuz en az 100 – 150 bin olacak. Şuan elimizdeki su ile bu insanlar geldiği zaman su ihtiyacını karşılayamayız. 150 bin kişiye yetecek su göleti istiyoruz.' dedik. İçme suyu göleti ilk defa 100 bin nüfusun altında 5 bin nüfusu olan Çandarlı'ya yapılıyor. 1 milyon metreküplük 150 bin kişiye yetecek bir su göleti inşa ediyoruz. Yüzde 25'i bitti. Bu senenin sonunda su tutmaya başlayacak. Çandarlı ve yöresine içme suyu temin edecek" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Dağdelen Çandarlı Dikili İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title