Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Adana'da her gün yüzlerce çocuğun okula gitmek için kullandığı yolun üzerinde bulunan elektrik şirketinin deposu, tehlike saçıyor.

Adana'da her gün yüzlerce çocuğun okula gitmek için kullandığı yolun üzerinde bulunan elektrik şirketinin deposu, tehlike saçıyor. Çevresinde hiç bir güvenlik önlemi bulunmayan depo yüzünden korkulu günler geçiren semt sakinleri, "İnsan hayatıyla oynamasınlar" çağrısında bulundu.

Merkez Çukurova İlçesi'ndeki 2000 Evler Mahallesi'nde bulunan İMKB İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan boş arazi, geçtiğimiz yıl elektrik şirketi tarafından depo olarak kullanılmaya başlandı. Her gün yüzlerce öğrencinin okula gidip geldiği yol üzerindeki depoya, sökülen enerji nakil ve aydınlatma direkleri atıldı. Kablo sarmak için kullanılan dev makaralar arazi üzerine gelişigüzel yerleştirildi.

Her gün yüzlerce öğrencinin makaralar ve elektrik direklerinin arasından geçip, okula gittiğini söyleyen semt sakinleri, "Depo olarak kullanılması amacıyla resmi olarak elektrik şirketine tahsis edilmiş bir yer ise şirket yetkililerinin çevre güvenliğini alması gerekir. Vinçlerle kaldırılıp indirilebilen dev makaralar gelişigüzel duruyor. Biri yerinden kayıp, çocukların üzerine düşse ölümle sonuçlanır. Depo olarak kullanılması için tahsis edilmemiş, şirket işgal etmiş ise belediyenin müdahale etmesi gerekiyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Müdahale etmek için birinin ölmesi mi bekleniyor" diye tepki gösterdi.

(11.02.2012-FOTOĞRAFLI)

//////////

9 saatlik operasyonla kopan ayağına kavuştu

Gaziantep'te sanayi testeresine kaptırdığı sağ ayağı topuğundan itibaren kopan marangoz ustası 47 yaşındaki Mehmet Dimez, Medical Park Hastanesi'nde 9 saat süren ameliyat sonrası kopan ayağına ve sağlığına tekrar kavuştu.

Gaziantep Organize sanayi bölgesinde bir marangoz atölyesinde çalışan 47 yaşındaki Mehmet Dimez, dengesini kaybederek yere düşünce tomruk kesmede kullanılan sanayi testeresine ayağını kaptırdı. Sağ ayağı bilek hizasından tamamen kesilen Mehmet Dimez için işyerindeki arkadaşları seferber oldu. Aşırı kan kaybeden ve şuurunu kaybeden Dimez kopan ayakla birlikte zaman kaybedilmeden Medical Park Gaziantep Hastanesi'ne götürüldü.

Hastane bünyesinde yeni hizmet vermeye başlayan Mikrocerrahi ünitesine sevk edilen Dimez, burada Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mehmet Doğan tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 9 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından Mehmet Dimez'in kopan ayağı tekrar yerine dikildi. 10 gündür Mikrocerrahi ünitesinde tedavi altında tutulan hastanın fizik tedavi uygulamalarının ardından tekrar yürümesi bekleniyor.

Trafik ve iş kazalarında kopan organların tedavi edilmesinde zamanın çok önemli olduğuna işaret eden Op.Dr. Mehmet Doğan "Hastamız zamanında hastaneye getirilmeseydi sağ ayağını kaybedebileceği gibi hayatı da büyük risk altına girecekti" dedi. Zamanında yapılan müdahaleler sayesinde kopan ayağına tekrar kavuşan marangoz ustası Mehmet Dimez ise, "Tomruk keserken dengemi kaybederek yere düştüm. Düşmenin etksiyle sanayi testeresine denk gelen ayağım bilek hizasından kesildi. Kopan ayağımı görünce bir anda tüm ümitlerim bitti. Ayağımın tekrar yerine dikilemeyeceğini düşünmüştüm. Hastanaye zamanında getirilmem ve doktorumun gayretleri ile ayağıma ve sağlığıma tekrar kavuştum. Şimdi tekrar yürüyeceğim günü sabırla bekliyorum" diye konuştu.

Gaziantep, (DHA)

(12.2.2012)

/////////

249 işyerine güvenlik kamerası

Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği'nin 'Güvenli Bakan Gözler Projesi kapsamında 249 işyerine bin 9 adet güvenlik kamerası taktırıldığını söyledi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamlarına teşekkür belgesi verilmesi töreninde yaptığı konuşmada TDP'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Ragıp Kılıç, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile toplam 90 bin broşür bastırıldığını söyledi. Kılıç, şu bilgileri verdi: "Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dosteli Çadırı'nda işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkıları ile vatandaşlara ikramda bulunulmuştur. Mağdur Destek Projesi kapsamında suçtan zarar gören 405 vatandaşımız ziyaret edilmiştir. Güvenle Bakan Gözler Projesi kapsamında 249 işyerine 1.009 adet güvenlik kamerası taktırılması sağlanmıştır. Güvenlik Algılaması Projesi çerçevesinde 6 bin vatandaşımızla anket çalışması yapılmıştır."

Öğrencileri suç ve suçlulardan korumak, vatandaşları güvenlik konularında bilinçlendirmek, resmi ve özel kurumlarla diyaloğu güçlendirmek amacı ile 6 bin 847 toplantı yapıldığını, 38 bin 503 kişi ile görüşüldüğünü anlatan Müdür Kılıç, şöyle devam etti: "İlimizde bulanan esnaflarımız, mahalle muhtarlarımız, özel kuruluş temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, eğitim kurumlarımız 26 bin 184 kez ziyaret edilmiş ve 143 bin 122 vatandaşımızla görüşülmüştür. İl merkezimde bulunan maddi durumu zayıf ve okullarında başarılı öğrencilerimiz için sinema etkinliği düzenlenmiş, 23 okulumuzdan bin 770 çocuğumuza toplam 9 film gösterimi yapılmış, kendilerini Aşiret ve Dom olarak adlandıran vatandaşlarımızın çocuklarından 75 kişilik bir gruba ise Defne Projemiz kapsamında sinema etkinliği düzenlenmiştir."

Hatay,(DHA)

(10.2.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Başkan Tuna'ya anlamlı hediye

Mersin'de cam üretimi yapan Öz Erciyes Firması'nın ortakları Duran Avcı ve Abdullah Toktaş, ziyaret ettikleri Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya Atatürk posteri hediye etti. Tuna'nın milli değerlere sahip çıkan bir yerel yönetici olduğuna dikkat çeken Avcı ve Toktaş, bu nedenle böyle bir hediye vermek istediklerini belirtti. Başkan Tuna ise Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarabilmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, aldığı hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Tuna "Bize bu toprakları emanet eden başta büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyoruz. Belediye olarak hizmetlerimizde, milletleri millet yapan değerleri ön planda tutarak çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Bu değerleri unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek adına üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Görkem SERPİN / Mersin, (DHA)

(10.02.2012, FOTOĞRAFLI)

////////

İkinci arıtmanın temeli bu yıl atılacak

Mersin'in merkez Mezitli ilçesine kurulması planlanan Batı Arıtma Tesisi'nin temelinin 2012 yılı içerisinde atılacağı açıklandı. 2014'de hizmete girmesi planlanan tesis batı kesimindeki sahillerde rahatlıkla denize girilebilmesini sağlayacak. Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, Kent Konseyi toplantısında arıtma tesisiyle ilgili bilgi verdi. Başkan Yıldırım, Batı Arıtma Tesisi için 2011 bütçesinde belirli bir ödenek ayrıldığını söyledi. MESKİ Genel Müdürü Ülgen ise Kandak deresi hizasında, 70 bin metrekarelik bir alanda 30 bin metreküp kapasiteli tesisin temelinin bu yıl atılacağını söyledi. Ülgen, tesisin 2014 yılı sonunda da hizmete girmesinin planlandığını kaydetti.

Ali ŞEN / Mersin, (DHA)

(08.02.2012)

///////////

Akaryakıt, LPG ve tüpgazın sorunları masaya yatırıldı

Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) sektörel toplantılar çerçevesinde akaryakıt, LPG ve tüpgaz bayilerinin sorunları ve çözüm önerileri, sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.

Toplantıya GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Meclis üyeleri Cafer Dumrul, Kamil Tosun, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) LPG Dairesi Başkanlığı uzmanlarından Özgür Çakır, Akaryakıt, Benzin İstasyonları, TÜPGAZ meslek komitesi üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan'ın başkanlık ettiği toplantıda Akaryakıt, LPG ve Tüp gaz sektörünün EPDK ve dağıtım şirketleri nezdindeki sorunları ele alındı.

GÜNCEL GELİŞMELER

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, akaryakıt sektörünün son derece önemli ve stratejik öneme sahip olduğunu, bununla birlikte sektörün sorunlarının son yıllarda artış gösterdiğini dile getirdi. Akaryakıt, LPG ve TÜPGAZ sektöründeki sorunların ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantının bir hayli verimli geçtiğini vurgulayan Aslan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Toplantıda sektördeki rekabet, kar marjları, kaçak akaryakıtla mücadele, denetlemeler, cezalar, bayilerin karlılık problemleri, TÜPRAŞ tarafından akaryakıtta depo fiyatlarının ilan edilmesi, hakkında önemli konulara değinilirken aynı sektörle ilgili güncel gelişmelere de yer verildi. Ayrıca TÜPGAZ bayileri, dağıtım şirketlerinin piyasaya yüzde 40-45'i bulan indirimlerle ürün vererek haksız rekabet yarattıkları dile getirildi. Akaryakıt, LPG ve TÜPGAZ sektöründe sektör bileşenleri tarafından gündeme getirilen sorun ve çözüm önerilerini Enerji Bakanlığı, EPDK, TOBB başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara rapor halinde sunacağız."

Toplantıda, EPDK LPG Dairesi Başkanlığı uzmanlarından Özgür Çakır da katılımcıların özellikle LPG sektöründe yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgiler sunup, sorularını yanıtladı.

Gaziantep, (DHA)

(10.2.2012)

///////////

Gaziantep EMITT 2012 Fuarı'nda

İstanbul Beylikdüzü'nde açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT 2012) Gaziantep standı büyük ilgi gördü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey bu yıl 16'ncısı düzenlenen fuarda, turizm, kültür ve tarihini ön plana çıkaran yaklaşık 200 metrekarelik stantta Gaziantep'in tanıtımı yaptıklarını söyledi. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey stantta konukları ağırlayarak ziyaretçilere baklava ve fıstık ikram etti. Gaziantep Valiliği kordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Gaziantep Esnaf Odaları tarafından açılan Gaziantep standını, fuarın ilk gününde çok sayıda kişi ziyaret etti. Gaziantep'in, ekonomi, sanayi, ticaret, kültür ve turizm potansiyelinin, en iyi şekilde tanıtıldığı stantları gezen ziyaretçiler bu kentin kültürünü de yakından tanıma fırsatı buldu.

Gaziantep, (DHA)

(10.2.2012)

////////

Suriye'yi bıraktık, Hatay ve Kıbrıs'ta arayacağız

TPAO petrol aramada rota değiştirdi

TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Jeoloji Müdürü Murat Sangıralp Suriye'deki iç karışıklık yüzünden petrol arama çalışmalarını askıya alındığını, Hatay ve Kıbrıs'a ağırlık vereceklerini söyledi.

Müdür Sangıralp, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mühendislik Fakültesi'nde Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümü öğrencilerine yönelik seminer verdi. TPAO'nın uluslararası bir petrol ve doğalgaz arama şirketi olduğunu belirten Sangıralp Türkiye'de Batman ve Trakya başta olmak üzere Kazakistan, Azerbaycan, Irak, Kıbrıs ve Suriye gibi ülkelerde de faaliyetlerinin olduğunu anlattı.

Yoğun bir petrol ve doğalgaz arama çalışmaları başlattıkları Suriye'de Arap baharı nedeni ile süren yoğun çalışmaların, anlaşmalar yapmak üzereyken karışıklıklardan dolayı askıya alındığını ifade eden Sangıralp "Dünyada Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı olarak yüze yakın kuyu kazdık. Yüksek debisi olan ve günde 500 ile 1000 varile yakın kuyuları kazdık. Libya'da bu karışıklıklardan sonra sakinleşmesi ile birlikte yeniden orada da görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

TPAO'nun yurt dışı üretimlerinin ortalama 30 bin varilinin Azerbaycan, Kazakistan, gibi ülkelerde bulunduğunu aktaran Sangıralp, Irak'ta büro açtıklarını ve ihaleler kazandıklarını söyledi.

TPAO olarak derin deniz sularında sismik arama yapabilecekleri bir geminin yolda olduğunu da ifade eden TPAO Adıyaman Bölge Jeoloji Müdürü Murat Sangıralp "Anlaşmalar yapıldı en yakın zamanda kullanıma başlayacağız. Şu an KKTC ile anlaşma yaptık hem karada hem de denizde sondajlara başlayacağız" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(10.2.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Milli Eğitim Müdürü Kılıç: Başarı için kaliteyi arttırmalıyız

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, eğitimde başarılı iller arasına girmek için kalitenin artması gerektiğini söyledi. Müdür Kılıç, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonundaki 'performans artırım' toplantısında Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri ile bir araya geldi. Kılıç konuşmasında, "Eğitimde başarılı iller arasına girmemiz için kaliteyi artırmak zorundayız" dedi. Toplantıda "Değerler Eğitimi, Okullaşma oranlarının yükseltilmesi, Hedef olarak her alanda iki yıl içinde yüzde 100'e ulaşılması, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması, okullarda stratejik planın bulunması ve Avrupa Birliği projelerine özen gösterilmesi konuları ele alındı.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

09.02.2012

//////////

Almanların Anamur ilgisi

Mersin'in Anamur İlçesi'ne Almanya'dan gelen Bingen Anamur Dostluk Derneği yöneticileri, çeşitli incelemelerde bulundu. Bingen Anamur Dostluk Derneği Başkanı Helmut İrmen ve yöneticiler, ilk olarak Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'yi makamında ziyaret etti. Bingen heyeti, daha sonra ilçeyi gezdi. Toroslar Mahallesi'nde bir evi ziyaret eden Alman konuklar, tavanı akan ve sıvaları dökülmüş evi onarma sözü verdi. Hanımeli İhtiyaç Bankası'na da giden Almanlar, Anamurlu ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemeleri ve oyuncakları teslim etti. Alman Dostluk Derneği üyeleri, Kız Meslek Lisesi'ni de ziyaret ederek öğle yemeği yedi.

Avrupa Birliği'ne öğrenci değişimleri için proje hazırlayan Öğretmen Esra Öğür ve Başkan Mehmet Türe'nin eşi Meliha Türe ile görüşen heyet Bingen'de gerçekleşecek festival ve etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Anamur Koleji'nde Modern Dans Ekibi'nin hazırlık çalışmalarını izleyen konuk heyet, ekibi gösteri yapmak için Bingen'e davet etti. Alman heyet üyeleri daha sonra ziyaret ettikleri Anamur İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu Almanya'ya davet etti. Tuğluoğlu da konuklarına Anamurspor atkısı hediye etti.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)

(09.02.2012) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ragıp Kılıç Anamur Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
title