Haberler

Denizli'de Kalp Hastaları Sağlık İçin Yürüdü

Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi, geçen yıl Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde ameliyat edilen ileri yaş kalp hastaları için farklı bir etkinlik düzenledi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi, geçen yıl Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde ameliyat edilen ileri yaş kalp hastaları için farklı bir etkinlik düzenledi. Yaklaşık 30 hasta ile Çamlık Mesireliği'nde sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Denizli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ile idareciler ve geçen yıl kalp ameliyatı olan Burdur, Afyon, Aydın, Muğla, Isparta, Uşak ve Denizli'den 30 hasta katıldı.

Yürüyüş öncesi etkinlik ile ilgili bilgiler veren Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, bölge hastanesi olma yolunda hızla ilerleyen hastanelerinde geçen yıl 400 kalp ameliyatı yaptıklarını, bu ameliyatlardan 38'ninin kalbi durdurmadan, 50'sinin ise hasta uyutulmadan yapıldığını söyledi. Açık kalp ameliyatında Avrupa'dan bir adım fazlasını yaptıklarını belirten Saçkan, "Hastanemizde açık kalp cerrahisinde uyutmadan şah damarı ameliyatı, beating-heart yöntemi dediğimiz kalbi durdurmadan çalışan kalpte by-pass ameliyatı ve birçok yöntemler ile kalp ameliyatı yaptığımız, sağlıklarına kavuşturduğumuz yaşları 43 ile 93 arası olan 30 hastamızla sağlıklı yaşam yürüyüşünde bir araya geldik. Bu etkinlik, kalp hastalarımıza yönelik ilk etkinliğimizdir. Amacımız, hastalarımıza ameliyat ile sağlıklarına kavuştuklarında normal yaşantılarına dönebileceklerini ve evden dışarı çıkabileceklerini göstermekti. Burada ameliyattan önce yürümekte zorluk çeken hastalarımız bulunmakta ve bugün çok rahat yürüyüş yapabilmekteler. Hastalarımız kalp ameliyatlarından korkmasınlar. Ameliyat sonrası yürüyüş gibi efor gerektiren birçok aktivitelerini yapabilir hale geliyorlar" dedi.

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar ise Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'nin, kalp cerrahisinde çevre illere de hizmet veren bir konumda olduğunu ve başarılı ameliyatlara imza attığını söyledi. Acar, sağlıklı olabilmek ve hastalıklar ile mücadele edebilmek için, hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayarak tüm sağlıklı bireyler ve hastalara yürüyüş yapmayı tavsiye etti. Acar: "Sağlık Bakanlığımızın son dönemde üzerinde çok durduğu bir konu var; sürekli hareket etmek ve yürümek. Bizler de bu politikadan yola çıkarak Denizli Devlet Hastanemizde bypass olan kalp ameliyatı olan hastalarımızla, bu bahar gününde yürüyüş yapalım dedik. Onların, ameliyat öncesine göre ne kadar sağlıklı olduklarını ve kalp hastası olmalarına rağmen yürüyüş yapabileceklerini anlatmak istedik. Bu anlamda Denizli Devlet Hastanesi Yöneticilerimizle böyle bir organizasyonu planladık. Etkinliğimize katılan tüm hastalarımıza teşekkür ederim. Ayrıca diğer tüm kalp ameliyatı olmuş hastalarımıza ve sağlığını korumak isteyen herkese yürüyüş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Sağlık için hareket etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Yürüyüşün ardından, kısa süre önce kalp ameliyatı olmalarına rağmen sağlıklarına kavuşan hastalar için kahvaltı verildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Tekin Osman Acar Ali Sözen Denizli Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title