Haberler

Denizli'de Hemşirelik Sempozyumu Gerçekleştirildi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Hemşirelikte Birlik, Birlikte Hemşirelik temalı 1. Hemşirelik Sempozyumu gerçekleştirdi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından "Hemşirelikte Birlik, Birlikte Hemşirelik" temalı "1.Hemşirelik Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Denizli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Berna Öztürk, Mali Hizmetler Başkanı Yusuf Kara, Pamukkale Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülbahar Korkmaz Aslan ile birliğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan yönetici, ebe, hemşire ve sağlık memurları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Op. Dr. Osman Acar, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde önemli olan temel ihtiyaçlardan biri olan sağlık ihtiyacına cevap verenlerin başında hemşirelerin geldiğini söyledi. Acar, "Sağlık, her kesimden insanın başvurduğu, insanın ana rahminden mezara kadar geçen hayatının her döneminden sorumlu olduğumuz, sunumu zor olan bir hizmet sektörüdür. Sağlık hizmeti sunarken iyi bir fiziki mekan, iyi ve modern cihazlar önemlidir. En önemlisi insan gücü gereklidir. Sağlık personelleri arasında hekimle birlikte, sağlık bakım hizmetlerinde en önemli paya sahip olanlar hemşirelerimizdir. Hemşirelik hizmetleri bugün hasta bakımı, hekimce hazırlanan tıbbi tanı ve tedavi planının oluşturulması ve uygulanması, güvenli ve sağlıklı bir çevre oluşturma, eğitim, danışmanlık, araştırma, yönetim, kalite geliştirme, işbirliği yapma ve iletişimi sağlama rollerini kapsamaktadır. Bir hemşire sadece hekimin orderını uygulayan kişi değildir, eğer hastasını iyi takip edemiyor, onunla gerekli iletişim kuramıyor, onun bakımına katkıda bulunamıyorsa hemşirelik bakımının önemi kalmamaktadır. Yüreğimizi hastalarımıza açmalıyız. Hemşire arkadaşlarımın Hemşireler Günü'nü kutluyorum" dedi.

İki oturum halinde gerçekleşen sempozyumda hemşirelikte güç ve otorite, Kamu Hastane Birliklerinde hemşirelik, yönetimde problem çözme, hemşirelikte kalite uygulamaları, hemşirelikte iyi uygulamalar, bası yaralarının önlenmesi, evde bakım hizmetlerinde hemşirelik yaklaşımları konuları ile ilgili sunumlar yapıldı. Oturum sonlarında sunum yapan katılımcılar ile hastalar tarafından dilek şikayet kutularına en çok teşekkür yazısı yazılan başarılı hemşirelere teşekkür belgeleri verildi.

Genel Sekreterlik tarafından "Yılın Hemşiresi" seçilen Denizli Devlet Hastanesi hemşiresi Ümmühan Sarıkaya'ya da Genel Sekreter Op. Osman Acar tarafından plaket verildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Berna Öztürk Osman Acar Ali Sözen Denizli Yerel Haberler

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah filmi oyuncuları kim? Eyvah Eyvah filmi konusu ve Eyvah Eyvah özeti! #128250 ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kripto yasası Meclis'ten geçti mi? Kripto varlıklara ilişkin düzenleme ne oldu? Serdar Sertçelik kimdir, Serdar Sertçelik yakalandı mı? #129300 31 Mayıs okullar tatil mi? 31 Mayıs Cuma günü okul var mı, resmi tatil mi? Yarın okul var mı? Ayak başparmak çıkıntısı Bunyon-Halluks Valgus nedir? Bunyon nasıl düzelir? Arnavutköy Belediyesi hangi parti? Arnavutköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Arnavutköy yerel seçim sonuçları! Ahmet Uğurlu hasta mıydı? Ahmet Uğurlu hastalığı neydi? Maaşlar bayramdan önce yatar mı? Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak? 31 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 31 Mayıs burç yorumları nedir?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title