Haberler

Denizli'de Engelli Genç Kızın Öğretmenlik Hayali Gerçek Oldu

Güncelleme:

Denizli'de el ve ayaklarını kısıtlı kullanabilen bir genç kızın öğretmenlik hayali, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut'un desteği ile gerçekleşti. Saliha Karaduman, formasyon eğitimlerini alarak mahallesindeki öğrenciler için resim kursu açılmasına öncülük etti.

DENİZLİ (İHA) – Denizli'de el ve ayaklarını kısıtlı kullanabilen 29 yaşındaki genç kızın öğretmenlik hayali, Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut'un desteği ile gerçek oldu.

Çivril'in Irgıllı mahallesinde yaşayan El ve ayak bileklerindeki kasları gelişmeyen polinöropati hastası Saliha Karaduman, hayallerine kavuştu. Üniversite eğitimi sonrasında ailesinin yanına dönen ve odasında kıyafet tasarımı modelleri çizen Saliha Karaduman, sosyal hayata katılmak ve resim yeteneğini öğrencilere aktarmak istediğini belirtmişti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Moda tasarım bölümü mezunu olan Saliha Karaduman tek başına yürüyemediği için odasından çıkmamaktan ve resim konusunda yetenekli öğrencilere faydalı olamamaktan şikayetçiydi.

Saliha'nın isteğine kayıtsız kalmayan Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Saliha'nın formasyon eğitimlerini almasının ardından yaşadığı mahallede öğrenciler için resim kursu açılmasına öncülük etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı proje kapsamında Irgıllı İlkokulu ve Ortaokulunda öğrenim gören ve resim yeteneği olan yaklaşık 20 öğrenci için okulda resim kursu açıldı.

Kursta Saliha Karaduman'ı ziyaret eden Kaymakam Hasan Akbulut, kurs ve öğrenciler hakkında eğitmen Saliha Karaduman'dan bilgi aldı. Kaymakam Hasan Akbulut resim kursuna katılan öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre derse iştirak etti.

Kursta eğitim vermekten ve hayaline kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Saliha Karaduman, kursun açılmasında verdiği destekten dolayı kaymakam Hasan Akbulut ve idarecilere teşekkür ederek "üniversite eğitimimden sonra en çok yapmak istediğim şeyi yapmam için destek olan, imkan sağlayan başta kaymakamımız olmak üzere tüm idarecilerimize teşekkür ederim. Kurs sayesinde hem kendimi geliştirip hem de yetenekli öğrencilerin yolunu açmaya çalışacağım" dedi.

Kaymakam Hasan Akbulut'un Irgıllı ziyaretinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan ile şube müdürleri de hazır bulundu. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Denizli Çivril Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title