Haberler

Cumhuriyet Coşkusu Selçuk'ta Törenlerle Kutlandı

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan Cumhuriyetin 92. yıl dönümü Selçuk’ta törenlerle kutlandı.

Tüm yurtta coşkuyla kutlanan Cumhuriyetin 92. yıl dönümü Selçuk'ta törenlerle kutlandı.

28 Ekim sabahı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törenler, 29 Ekim'de Selçuk Belediyesi Tören Alanı'nda düzenlenen resmi törenler ile devam etti. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kutlama törenlerine ilk olarak Belediye Kreş ve Gündüz Bakımevi'ndeki minik öğrencilerin sundukları etkinliğe katılarak başladı. Cumhuriyetin 92. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Bakıcı, tüm Selçukluların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Selçuk'ta renkli görüntülere sahne olan bayram programı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydın, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'nın kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı.

Selçuk Belediyesi tören alanında devam eden kutlama programında ilk olarak Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydın, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kutlama programının açılış konuşmasını yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, 92 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin bugün geldiği noktanın önemine dikkat çekti.

"ATATÜRK'ÜN ESERİ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDU"

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında en büyük etkenlerden biri olan Birinci Dünya Savaşının Türk ulusuna kazandırdığı önemli adımlara dikkat çeken kaymakam Boyacı; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; 'benim en büyük eserim' dediği cumhuriyetimiz bugün 92 yaşında ve 92 yıl geçtikten sonra bugün göğsümüz dimdik bir şekilde güçlü Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyaya haykırıyoruz. Bağımsızlık mücadelesi veren, düşman işgalinden kurtulma mücadelesi veren ülkeler Büyük Atamızın, Türk ordusunun ve milletin yaptıklarını örnek almıştır. 'Demirağlarla ördük Anadolu'yu dört baştan' diyen Atamızın başlattığı kalkınma hamlesi 2015 yılında daha büyük tempoyla devam etmektedir. 1925 yılında Büyük Atamız "İstiklal Göklerdedir" diyerek havacılığa verdiği önemi de göstermiştir" diye konuştu.

"YARININ ATATÜRKLERİ SELÇUK'TAN ÇIKACAK"

Selçuk'un UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne giren Selçuk'ta büyük bir turizm patlaması olacağına inandığını kaydeden Kaymakam Ayhan Boyacı öğrencilere seslenerek, "Atatürk'ü sevmek, anlamak çalışmakla mümkün olur. Yarının Atatürkler'i Selçuklu öğrencilerin arasından, sizlerin arasından çıkacak. Türkiye Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşayacaktır. Ey Büyük Atamız rahat uyu. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak, bayrak sonsuza kadar dalgalanacaktır. Tüm Selçuklu hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun" dedi.

GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlama programında; Cumhuriyet Bayramı geleneksel koşusuna katılan sporcuların tören alanına girişi büyük alkış aldı. Katılımcıların uzun süre ayakta alkışladığı öğrenciler, Kaymakam Boyacı'ya Türk Bayrağı verdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Selçuk'ta düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri de protokol üyeleri tarafından verildi.

Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunu Ekibi'nin gösterileri ile devam eden programda, fitnessda dünya ikincisi olan Zuhal Fitness Jimnastik Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Selçuk Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde çocukların, gençlerin, ilçede faaliyet gösteren ilk ve orta dereceli okulların ve resmi kurum araçlarının resmigeçit töreniyle son buldu.

SELÇUKLULAR FENER ALAYINCA BULUŞACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu akşam (29 Ekim) düzenlenecek fener alayı ile devam edecek. Selçuklular fener alayı için saat 19. 30'da tören alanında buluşacak, yürüyüş 20.00'de başlayacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ayhan Boyacı 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title