Haberler

Cuma ve Karşıyaka'ya Jeotermal Müjdesi

Güncelleme:

Simav Belediyesi, şehrin yüksek kesiminde konuşlanan Cuma ve Karşıyaka Mahallelerinde çalışma başlattı.

Simav'da konutlarla işyerlerinin tamamını jeotermal enerji ile ısıtmayı hedefleyen Belediye, şehrin yüksek kesiminde konuşlanan Cuma ve Karşıyaka Mahallelerinde çalışma başlattı.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, çoğunluğunu dar gelirli vatandaşların oluşturduğu Cuma ve Karşıyaka Mahallelerinde başlattığı çalışmaları kısa sürede tamamlayarak onların yüzlerini güldürmek istediğini bildirdi.

Simav'ın jeotermal enerji ile ısıtılması için kendi döneminde 26 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Karahan, çalışmalarla arzuladıkları hedeflerine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

5 yıl önce görevi devir aldığında ilçede jeotermal enerji ile ısınan mahalle sayısının 4 olduğunu ileri süren Başkan Karahan, bu sayının şimdi 16'ya yükseldiğini kaydetti.

Vatandaşlara hizmet etmeyi ve onların yüzünü güldürmeyi sevdiğini dile getiren Başkan Karahan, Cuma ve Karşıyaka Mahallerinde oturan vatandaşlara seslenerek, " Evlerinize kalorifer tesisatlarını şimdiden döşetin. En kısa sürede temiz, ucuz ve çevreci enerjiye kavuşacaksınız. Artık siz de Allah'ın Simav'a bir lütfu olan bu enerjiden yararlanacaksınız. Artık sizinde mtfağınızın banyonuzun musluklarından 24 saat sıcak su akacak. Elleriniz soğuk su yüzü görmeyecek" dedi.

Çalışmalar esnasında her iki mahalledeki cami ve mescitlerinde jeotermal enerjiden yararlandırılacağını ifade eden Başkan Karahan, "Bu bölgelerde oturan vatandaşlarımız dini ibadetlerini rahat ve huzur ortamında gerçekleştirebilecekler. Diğerlerinden farklı olmayacaklar" şeklinde konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kasım Karahan Karşıyaka Simav Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title