Haberler

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, Otizm Farkındalık Günü Mesajı Yayımladı

Güncelleme:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizm spektrum bozukluğu hakkında farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajı yayımladı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu'ndan tarafından yapılan yazılı açıklama da,"2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, otizm spektrum bozukluğu (OSB) hakkında farkındalık oluşturmak ve bu konudaki hassasiyetimizi artırmak için bir kez daha bir araya geliyoruz. Otizm, her yaştan bireyi etkileyebilen, karmaşık bir nörogelişimsel bozukluktur. Farklı iletişim ve etkileşim tarzları ile özel ilgi alanları ve becerilere sahip olan otizmli bireyler, toplumumuzun önemli bir parçasıdır. Onların potansiyellerini tam olarak gerçekleştirebilmeleri için gerekli desteği ve kapsayıcı bir ortamı sunmak hepimizin sorumluluğudur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, otizm konusunda farkındalık oluşturmaya ve otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürütmeye büyük önem veriyoruz. İlgili akademik birimlerimiz aracılığıyla otizmli çocuklara yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunuyor, çeşitli projeler ve farkındalık etkinlikleri ile otizm konusundaki bilgi ve bilincin artmasına katkı da bulunuyoruz. Bu vesileyle, otizmli bireylerin ve ailelerinin her zaman yanında olduğumuzu ve onları topluma kazandırmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bildirmek isterim. Otizm farkındalığı için mavi ışık yakalım, otizmli bireylere ve ailelerine olan desteğimizi gösterelim" denildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Otizm Dünya Yerel Sağlık Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title