Haberler

Cizre Kaymakamı Koca, Köy Muhtarları İle İftarda Buluştu

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamı Şenol Koca, köy muhtarlarının barış sürecine destek vermelerini istedi.

Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamı Şenol Koca, köy muhtarlarının barış sürecine destek vermelerini istedi.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, köy muhtarlarına yönelik Şırnak Baro lokalinde iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Kaymakam Şenol Koca, Özel İdare çalışanları ile köy muhtarları katıldı. Kaymakam Koca, barış sürecinin daha ileriye gitmesi ve sonuca varması için muhtarlardan sürece sahip ve destek çıkmasını istedi. 6-7 aydır devletin yürüttüğü çözüm sürecinin olduğunu kaydeden Kaymakam Koca, "Çözüm süreci ile birlikte bu memleketteki 30 yıldır yaşanan sıkıntıların bir tarafa konulması herkesin kendi durumu nasılsa onunla kabul edilmesi ve demokrasimizin, hukukumuzun daha ileriye taşınması için bir çözüm süreci yürütülüyor. Hali vakti yerinde ticareti iyi bununla birlikte bağı bostanı olan çalışan iki kardeş gelirleri iyi bir şekilde ekmeklerini helalinden kazanıyorlar. Tabi bunların ticaret yaptıkları komşuları, uzaktaki rakipleri var. Tabi bu kardeşlerin rakipleri birbirlerini şöyle diyor eğer biz bu kardeşleri birbirine düşürmezsek biz bunlarla yarışamayacağız ve bunlarla bir arada ticaret yapamayacağız deyip aynı evi paylaşan iki kardeşi birbirlerine düşürüyorlar. Kardeşlerin birbirlerine düşmesi ile birlikte evin huzuru kaçmış ve kardeşlerin birbirleri ile olan ticareti de sona ermiştir. Bundan istifade eden rakipleri de bunları kullanmaya başlamıştır. Ancak bu rakipler bir gün birbirine her gün tokat atan bu iki kardeşin akılları başlarına gelip tekrardan barışıp, birbirleri ile ticaret yapabilir deyip bunların evinin etrafında bir ateş yakıp bunları da yakalım ve bunlarda ortadan kalkmış olsunlar. Şimdi biz otuz yıldır ülkede bu manzarayı yaşıyoruz aynı evin içinde birbirimize tokat atıp duruyoruz. İnşallah aklımız başımıza geldi, bu çözüm süreci ile birlikte gerçeğin ne olduğunu gördük ve inşallah bu memleketteki sorunlar, problemler ortadan kalkacak ve bu memleket gerek sanayisi ile gerek turizmi, kültürü, sanatı, altyapısı gerekse oyun parkları daha iyi bir konuma gelecektir" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İLE BİRLİKTE BÖLGEYE YATIRIM GELDİ"

12 sene önce yapılan ve iki yıl önce tamamlanmasına rağmen iki yıl boyunca boş kalan Organize Sanayi Bölgesi'nin bütün parsellerinin tahsis edilmesine rağmen hiç kimsenin gelip yatırım yapmadığını kaydeden Kaymakam Koca, "Çünkü yatırımcı ilk güvenmek ister, önünü görmek ister. Çözüm sürecinin başlamasından bir ay sonra ilk fabrikamız açıldı. İkinci fabrikamız inşallah bu hafta içerisinde üretime başlıyor ve yıl sonuna kadar 10 fabrikayı açmayı hedefliyoruz. Bu süreçle birlikte huzurun, güvenin, güvenliğin gelmesi ile birlikte bu on fabrikada 300 işçi çalışacak. 300 işçi demek yaklaşık 2 bin 500, 3 bin kişinin buradan, bu fabrikalardan ekmek yemesi demektir. Sadece işçiler ekmek yemeyecek bununla birlikte nakliyecisi, pazarlamacısı ve diğer elemanları ile birlikte bu sayı 5 binlere ulaşacaktır" diye konuştu.

"BU SÜREÇTEN MEMNUN OLMAYANLAR VAR"

Bu süreçten memnun olmayan insanların da bulunduğunu ifade eden Kaymakam Koca, "Annelerin babaların gözyaşları üzerinden kendilerine rant elde etmek isteyenler var. Onun dışında kardeşin kardeşi vurmasından, kardeşin kardeşin kanını akıtmasından rant elde etmek isteyenler var. Bu süreç içerisinde bu rant elde edenler her zaman olacaktır.Bunlar kendilerini başka bir noktaya koyacaklar,memleketin menfaatinden daha çok kendi menfaatlerini düşünecekler ve bu çözüm sürecinin akamete uğramasını isteyecekler" şeklinde konuştu. 6 ay önce başlayan bu çözüm sürecinin sonuçlanması ve desteklenme oranının Cizre'de yüzde 90'larda olduğuna vurgu yapan Kaymakam Koca, "Cizre eğer bu sürece bu kadar destek veriyorsa ülkenin diğer yerleri de mutlaka bu kadar destekliyordur. Bu memleket için buraya barışın ve huzurun gelmesi lazım. Sadece Cizre için değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için değil memleketin tamamına huzurun gelmesi için bu şart. Bunun için üzerimize düşen vazife ve görev birlik, beraber ve uyanık olmaktır. Bu süreci baltalamak isteyenlere, bu sürecin içine fitne ateşi düşürmek isteyenlere müsaade etmedik. Onun için sizlerden isteğimiz öncelikli olarak bu ramazan ayında sürecin ilerlemesi için dua etmesi daha sonra kamu görevini yerine getirirken uyanık olmamız ve bu süreci baltalamak isteyen bu memleketin 30 senedir iki kardeşin birbirini tokatlamasını isteyenler, anne babaların gözyaşlarının devam etmesini isteyenler, kardeşin kardeşin kanını akıtmasını isteyenler hiçbir zaman muvaffak olamayacaktır.Şunu da bilsinler ki tarihin huzurunda o akıtmış oldukları kan ve gözyaşlarında boğulacaklardır" ifadelerini kullandı. Bu sürece Cizre'deki herkesin canı gönülden destek verdiğini çok iyi bildiğini anlatan Kaymakam Koca, "Sürecin devam etmesinde belki ufak tefek aksaklıklar olacaktır ama bunlar da aşılacaktır ve nihayetinde inşallah bu memleket huzura kavuşacaktır. Şu son altı aylık dönemi bile değerlendirdiğinizde adı bile bu kadar büyükse kendisi ne kadar büyük onu da hep birlikte taahhüt edeceğiz inşallah. Bu vesile ile davetimizi kırmayıp köylerden buraya kadar gelip bu mübarek Ramazan gününde bizimle iftarını açan herkese teşekkür eder bu birlik ve beraberliğin ömür boyu devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Köy muhtarları ise gösterilen ilgi ve alakadan dolayı başta Kaymakam Şenol Koca olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini ve barış sürecinin devam etmesi için ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koyacaklarını belirtti. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şenol Koca Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title