Haberler

Cizre Belediyesi'nden Köylere Anadilde Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Şırnak'ın Cizre ilçe Belediyesi'ne bağlı Bişenk Halk Sağlığı Merkezi, 'Her yerde, herkese ulaşılabilir ana dilde sağlık hizmeti' şiarı ile ilçeye bağlı 35 köyde sağlık taraması çalışması başlattı.

Şırnak'ın Cizre ilçe Belediyesi'ne bağlı Bişenk Halk Sağlığı Merkezi, 'Her yerde, herkese ulaşılabilir ana dilde sağlık hizmeti' şiarı ile ilçeye bağlı 35 köyde sağlık taraması çalışması başlattı.

Alınan karar çerçevesinde bir ayda tamamlanması planlanan sağlık taraması için Cizre Belediyesi Bişenk Halk Sağlığı Merkezi'ne bağlı mobil aracı, ambulansı, 1 doktor, 1 laborant, 2 hemşire, 2 sağlık teknikeri ve çok sayıda yardımcı personel görevlendirildi. Tamamı Kürtçe olarak verilecek olan sağlık hizmetinin ilki ilçeye bağlı Çavuş köyünde başladı. Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören ve belediye meclis üyelerinin de eşlik ettiği sağlık taraması çalışmasında, köye konvoy halinde giden sağlık ekipleri köy meydanında halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Bişenk Halk Sağlığı Merkezi tarafından köy meydanında kurulan mini poliklinikte ücretsiz ve anadilde muayene olmak isteyen 7'den 70'e çok sayıda vatandaş uzun kuyruk oluştururken, sağlık taraması sonrası reçete yazılan ve sağlık güvencesi bulunmayan yurttaşlara ise, belediye sağlık ekipleri tarafından ücretsiz ilaç temin edildi. Cizre Belediyesi tarafından sunulan ücretsiz ve anadilde sağlık hizmetinden oldukça memnun olduklarını vurgulayan köy sakinlerinden Halil Şahin, bu güne kadar hiçbir şekilde böyle geniş kapsamlı bir çalışma yapmadığını söyledi. Mini polikliniğe gelenler arasında bulunan 70 yaşındaki Hanife Şahin isimli vatandaş, sağlığı ile ilgili sıkıntılarını ana dilinde anlattığı için daha rahat iletişim kurduğunu söyledi.

Köylerde başlatılan sağlık taramasına ilişkin bilgi veren Bişenk Halk Sağlığı Merkezi Doktoru Serdar Küni, 2010 yılından beri Cizre halkı için sağlık hizmetini Kürtçe verdiklerinin vurgulayarak, "Halkımızın sağlığı için birçok projemiz vardı. Bunlardan biri olan köylerde sağlık taramasını hayata geçiriyoruz. Sağlık merkezimizi kurduğumuz ilk günden beri herkese her yerde anadilde sağlık hizmeti verdik. Projelerimizden bir tanesi de Cizre'ye bağlı yaklaşık 35 köyün tamamını dolaşarak, anadilde sağlık hizmeti vererek, köylerde yaşayan halkımızın muayenesini yapmaktır" diye konuştu. Olası birçok hastalık ile birlikte tifo, brucella ve benzeri salgın hastalıklarını teşhis edebilecek teknik donanıma sahip laboratuarı da beraberlerinde götürdüklerini dile getiren Kuni, önceliklerinin ise kadın ve çocuklar olduğunu ifade etti. Kuni, bugüne kadar yapılan sağlık çalışmalarında halkın sağlık konusunda çok sıkıntısının olduğunu tespit ettiklerini ve bu anlamda sağlık hizmeti içinde taleplerin fazla olduğunu söyledi. Bişeng Halk Sağlığı Merkezi olarak taleplere cevap olmak istediklerini vurgulayan Kuni, "Elimizden geldiği kadar sağlık hizmetinde bulunacağız. Bizim devlet hastanesinden farklı olarak avantajımız anadilde hastaları muayene etmemizdir. Bu sayede hastaların şikayetleri daha çok anlaşılıyor ve buna göre tedavi uyguluyoruz. Yaptığımız hizmet karşılığında da kesinlikle para talep etmiyoruz" dedi.

Anadilde ve ücretsiz sundukları sağlık hizmeti ile ilgili kısa bir açıklama yapan Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören ise halka hizmet sunmayı en temel görev olarak gördüklerini vurguladı. Özellikle de annelerin, çocukların ve kardeşlerinin sağlık sorunlarına cevap olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Gören, "Sağlık hizmetini Cizre Belediyesi olarak halkın ayağına götürüyoruz. Bu şekilde hastalıklara daha hızlı cevap olabiliyoruz. Halkımız da sağlık sorunlarını kendi ana dillerinde doktorumuza anlatıyorlar ve daha iyi kendilerini anlatabiliyorlar" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Gören Şırnak Cizre Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title