Haberler

Çınarların İzinde Liselerarası Hatay Halk Edebiyatı Yarışması"

HATAY (AA) Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Fidanlar "Çınarların İzinde Liselerarası Hatay Halk Edebiyatı Yarışması" kapsamında düzenlenen 1'inci Dede Korkut Ödülü programına katıldı.

HATAY (AA)- Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Fidanlar "Çınarların İzinde Liselerarası Hatay Halk Edebiyatı Yarışması" kapsamında düzenlenen 1'inci Dede Korkut Ödülü programına katıldı.

Lekesiz, Erol Bilecik Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda yaptığı konuşmasında, sahip olunan değerlerin daha bilinir kılınması için milli tarihin yanı sıra yerel tarihin de öğretilmesinde yarar olduğunu belirtti.

Kültürün, tarihin ve sahip olunan değerlerin ne yazık ki yeterince bilinmediğine de dikkat çeken Lekesiz, "Bizi bin yıllardır medeniyet yürüyüşümüz içinde millet yapan kimliğimizin önemli parçaları değerlerimiz var. Bir milleti milet yapan değerler ve bunları zenginleştirerek günümüzün estetik hazlarıyla daha da besleyerek geleceğe aktarmamız lazım. Hatay, insanlığın ortak macerasının yaşandığı merkezlerden bir tanesi. Bununla mütenasip olarak sahip olduğu sayısız değerleri var ancak bu değerler ne yazık ki yeterince bilinmiyor" ifadelerini kullandı.

Kentin farklılıklar ve uyum gibi pek çok değeri üzerine her yıl farklı bir konu belirlenerek çocuklarımızın nineleriyle ve dedeleriyle ya da mahallelerindeki dede ve nine yaşındaki komşularıyla belirlenen konuyla ilgili röpörtaj yapmalarının yararlı olacağına değinen Lekesiz, böylece çocukların yaşlılarla sağlıklı iletişim kurabilme becerilerini geliştirebileceklerini kaydetti.

Lekesiz'in daha sonra proje kapsamında birinci olan İskenderun Demir-Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi, ikinci olan Erol Bilecik Endüstri Meslek Lisesi ve üçüncü olan Yayladağı Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile diğer dereceye giren öğrencilere, öğrencilerin röpörtaj yaptığı ve "çınar" olarak adlandırılan yaşlılara ve eğitmenlere ödüllerini takdim etti.

Programa İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title