Haberler

Eski Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

İzmir'de dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eski Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir'de dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eski Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Dün, 58 yaşında yaşamını yitiren Metin Solak için 2009-2014 yılları arasında başkan olarak görev yaptığı Çiğli Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır ve Bedri Serter, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP İzmir il başkan yardımcıları, önceki dönem belediye başkanları, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Cemil Balyeli, CHP'li önceki dönem ilçe başkanları ile siyasi partilerin temsilcileri, parti teşkilatları, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ile çok sayıda yurttaş katıldı.

BARIŞ SOLAK: "ÇOK ÜZGÜNÜM"

Babasının cenaze töreninde gözyaşlarını tutamayan Barış Solak, "Böyle bir konuşmayı hiç yapamayacak gibi yaşadım ama bugün bunun böyle olmadığını anladım. Allah herkesten razı olsun, çok üzgünüm" diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜ: "METİN SOLAK'IN AİLESİ BİZİM AİLEMİZ"

Metin Solak'ın önemli bir mücadele adamı olduğunu kaydeden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise şöyle konuştu:

"Metin Solak önemli bir mücadele insanıydı, sabırlı ve azimliydi. Siyaseti ve belediyeyi sıkı sıkı kavrayarak işini yapar ve çalışırdı. Hem meclis üyesi hem belediye başkan yardımcısı hem de belediye başkanı olarak hizmet etti. Bizler hiç kavga etmeden beraber çalıştık birbirimizi savunduk. Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve Akvaryum Kafe'de büyük bir emeği vardı. Biz de onun hizmetlerini daha da büyüteceğiz. Metin Solak'ın ailesi bizim ailemiz, dostları da bizim dostlarımız herkes bunu bilsin. Tüm ailesinin başı sağ olsun ama biz de sizin evladınızız ve buradayız bunu da herkes böyle bilsin. Mekanı cennet olsun."

SINDIR: "ÇİĞLİ'YE BIRAKTIĞI ESERLER NESİLLERE HİZMET EDECEK"

Solak'ın bir gönül dostu olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da şunları söyledi:

"Kabristana giderseniz her rahmetlinin mezar taşında bir doğduğu bir de göç ettiği tarih vardır. Arada da bir çizgi vardır, İnsan yaşamı işte o çizgi gibi ne zaman ne olacak bilmiyoruz ama o kısacık çizgiye bir ömür adıyoruz. Ailemiz ve dostlarımız için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Metin Solak o kısacak hayatında hep güzel şeyler yapmaya çalıştı. Ben Bornova'da Belediye Başkanıydım ve beraber çalıştık çok sık görüşürdük, gönül dostuydu, Utku Başkanın da dediği gibi kararlı ve cesur bir insandı. Çiğli'ye bıraktığı eserler o aramızdan ayrılsa da nesiller boyunca bu kent halkına hizmet edecek. Ne mutlu bize ne mutlu Metin Solak'a, CHP'nin namuslu, dürüst ve Çiğli'nin evladıydı. Ailesine yürekten başsağlığı diliyorum."

ÖZCAN: "ÇİĞLİ ONA MİNNETTAR"

Çok üzgün olduğunu ve erken bir ayrılış olduğunu kaydeden CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, "Çok üzüntülüyüz, gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Metin Başkanımız hem CHP'ye hem de Çiğli'ye çok hizmetleri olmuş bir büyüğümüzdü. Çok erken aramızdan ayrıldı ama biz CHP olarak onun yaptıklarını yaşatmaya devam edeceğiz. Bir dönem belediye başkanlığı yaptı ama arkasında çok iyi hizmetler bıraktı. Çiğli ona minnettar, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Hoşça kal Metin ağabey" dedi.

Konuşmaların ve taziye kabulünün ardından tören alanından dua ve karanfillerle uğurlanan cenaze önce Evka 2 Cemevi'ne götürüldü ardından da Harmandalı Mezarlığı'nda defnedildi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Metin Solak İzmir Çiğli Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title