Haberler

Çiğli'li Engelliler Gönüllerince Eğlendi

Çiğli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede yaşayan engellileri unutmadı.

Çiğli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede yaşayan engellileri unutmadı. Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilere yemek veren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, engellilerle gün boyu eğlenceli bir gün geçirdi.

Çiğli Belediyesi ile Tüm Engelliler İçin Engelsiz bir Dünya Derneği işbirliğinde belediye lokalinde düzenlenen eğlenceli etkinliğe, Çiğli'de yaşayan engelliler aileleriyle birlikte katıldılar. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve dernek Başkanı Mehmet Aslan'ın ev sahipliği yaptığı ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı etkinliğe Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ve belediye bürokratları da katıldı. Engelliler etkinlik boyunca müzik eşliğinde oynayıp eğlenceli zaman geçirdi.

Engelliler Gününde engelli sanatçılar Eren Can Sönmez, İrfan Çelik ve Kazım Sönmez Türk halk müziğinden sevilen türküleri salondaki engellilerle birlikte söylediler. Hareketli müziklerde ise Başkan Metin Solak ve engelliler uzun süre sahnede oynadılar. Engellilerin masalarını tek tek gezen ve onlarla sohbet eden Başkan Metin Solak, engelliler ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, en büyük engelin insanların yüreklerinde sevgiyi yaşatamaması olduğunu söyledi. Engelliler için rehabilitasyon merkezi projesinin hazırlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini belirten Başkan Metin Solak, "Asıl engel insanların yüreğinde. Asıl engel Allahın yarattığı insanlara yaradandan dolayı gereken hoşgörü ve sevginin gösterilmemesidir. Sizlerin bu anlamda hiçbir engelinin bulunmadığını düşünüyorum. İlçemizde yaşayan engelliler için Egekent'te Büyükşehir Belediyesinden istediğimiz ve bize tahsis edilen bir alan var. Orada engellilerimizin tüm ihtiyaçlarının giderilmesine olanak sağlayacak bir rehabilitasyon merkezi projemiz var. Hazırlık olması açısından araçlarımızı almaya başladık. Engeli arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Öte yandan engellilerimizin farklı ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz. Engellilerimiz için sağlık ve diş taramaları, geziler düzenliyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Mehmet Aslan Metin Solak Çiğli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title