Haberler

Çiğli'de Yine Çöp Eylemi

Harmandalı Çöp Deponi Alanı yüzünden başı dertten bir türlü kurtulmayan Çiğli'de, belediye temizlik işçilerinin, maaş farklarını alamadıkları gerekçesi ile iş bırakmalarıyla, çöpler iki gündür toplanamıyor.

Harmandalı Çöp Deponi Alanı yüzünden başı dertten bir türlü kurtulmayan Çiğli'de, belediye temizlik işçilerinin, maaş farklarını alamadıkları gerekçesi ile iş bırakmalarıyla, çöpler iki gündür toplanamıyor. Belediye Başkanı Metin Solak, "Seçim arefesinde bu bir siyasi komplodur" derken, muhalefet büyük tepki gösterdi.

Çiğli Belediyesi'ne bağlı Temizlik İşleri çalışanları, toplu sözleşmeden kalan farkların ödenmesi için yaklaşık bundan iki ay önce eylem başlatmış, ilçede çöpler bir hafta toplanamamıştı. Alacakların bir bölümünün ödenmesinin ardından, işçiler işbaşı yaparken, çöpler de toplanmıştı. Ancak, alacaklarının bir kez daha ödenmediğini ileri süren temizlik işçileri, haftasonu bir eylem daha başlattı. İlçe merkezi ve mahallelerdeki çöpler ile pazarlerlerindeki atıklar toplanmadı.

BAŞKAN SOLAK: YASADIŞI BİR EYLEM

Eylemin ne kadar süreceği belli olmazken Belediye Başkanı Metin Solak, eylemin yasadışı olduğunu ifade ederek, "Bu eylemin arkasında birileri var. İşçimizi kullanıyorlar. Pazartesi günü hesaplarına imkanlarımız ölçüsünde bir miktar para yatırılmasına rağmen eylem ısrarla sürdürülüyor. Bu seçim arefesinde doğru birşey değildir. Partimize ve Çiğlimize zarar vermekte, rakiplerimizin ekmeğine yağ sürmektedir. Ben işçilerimizden ve sendikamızdan sağduyulu davranmalarını istirham ediyorum. Eyleme son versinler" dedi.

MUHALEFET TEPKİLİ

Öte yandan, eyleme muhalefetten tepki geldi. Ak Parti İlçe Başkanı Özgür Kaner, "Harmandalı'dan kurtulalım derken, Harmandalı'yı ilçe merkezimize getirdiler. Belediye yönetimini işçilerin alacaklarını ödemediği için kınıyorum" derken, AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, "Dediklerimiz bir bir çıkıyor. Haklılığımız ortada. Böyle belediyecilik olmaz. Bir çöpü bile toplayamayan, işçisini mağdur eden CHP'li belediye Çiğli'ye yakışmıyor. Allah nasip ederse 30 Mart sonrası bunları görmeyeceksiniz. Zira AK Parti Belediyeciliğini getirdiğimizde Çiğlili hemşehrilerimiz de, işçilerimiz de rahat edecek" diye konuştu.

Adnan Yılmaz, Çiğli Belediyesi'nin işçisine para ödememesine de bir anlam veremediğini ifade ederek, "Çiğli'de satmadık yer bırakmadılar. Belediye en son eski şantiye alanını sattı. Oradan gelen paralar nereye gitti. İşçi alacakları bal gibi ödenirdi. Belediyenin 130 milyon lira borcu olduğu ifade ediliyor. Bütün bunların hesabını o koltuğa oturduğumuzda mutlaka soracağız" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Solak Ak Parti Çiğli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (1)

tarık demirnurceski79@gmail.com:

çöplü köy haline geldik yazık....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title