Haberler

Çiğli'de Çocuklar Kendi Çiçeklerini Dikti

Çiğli Güzeltepe Mahallesi'nde yaşayan çocuklar, genişletilip yenilenen parkın çiçek ve fidanlarını Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile birlikte diktiler.
Çiğli'nin eski yerleşim birimlerinden biri olan Güzeltepe'de yaşayan çocuklar ve...

Çiğli Güzeltepe Mahallesi'nde yaşayan çocuklar, genişletilip yenilenen parkın çiçek ve fidanlarını Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile birlikte diktiler.

Çiğli'nin eski yerleşim birimlerinden biri olan Güzeltepe'de yaşayan çocuklar ve gençler, yeniden elden geçirilerek büyütülen parkı adeta çiçek bahçesine çevirdiler. Minikler başkan amcaları Metin Solak ile birlikte gün boyu çiçek ve fidan diktiler.

Mahalle halkının oluşturduğu forumda 8130/3 ile 8424/4 sokakların kesiştiği yerde bulunan parkın genişletilmesi kararı alındı. Semt sakinleri bu taleplerini Başkan Metin Solak'a ilettiler. Çiğli Halkevleri'nin katkılarıyla Çiğli Belediyesi ekipleri parkı yeniden elden geçirdi. Park genişletildi ve üzerindeki kent mobilyaları yenilenmeye başlandı. Eski oyuncaklar söküldü. Yenileri monte edilmeye başlandı. Bu hafta içinde tamamlanacak çalışmalarda parka ayrıca parka fittnes aletlerinin yerleştirilmesi de planlanıyor.

Parkın yeşillendirme çalışmaları ise adeta şenlik havasında oldu. Mahallede yaşayan minikler, aileleriyle birlikte katıldıkları etkinlikte şarkılar söylediler, şiir okudular. Gün boyunca çocuklar için yüz boyama etkinliği yapıldı. Ayrıca kukla gösterimi de park şenliğinde eğlenceli dakikalar yaşattı. Daha sonra mahalle sakinlerinin de katılımıyla, minikler ve Başkan Metin Solak genişletilen alanda bol bol çiçek ve fidan diktiler.

Etkinlikte konuşan Başkan Metin Solak, Gezi olayları ile başlayan sürecin birçok konunun daha farklı ele alınmasını sağladığını ve çevre duyarlılığını artırdığını söyledi. "Gezi Türkiye'de ruhu tükenmiş bir toplumun ayaklanmasıydı. Gezi bir ağaç için gerekirse üç ağacı dikmenin göstergesiydi ve Gezi gerekirse nasıl bir araya gelineceğinin simgesiydi" diyen başkan Solak, bu parkın da mahalle halkının oluşturduğu forum sayesinde çok daha kısa sürede tamamlandığını belirtti. Birlikte olunca güzel işler başarıldığına dikkat çeken Başkan Solak şöyle konuştu; "İnsanlar çevrelerine karşı duyarlı olmalı. Bu parkı yapmak belediyenin görevidir ama mahalle halkı ve çocuklar bu parkı söke söke aldılar. Bundan sonra çok daha güzel şeyleri hep beraber yapacağız. Mahallemize elimizden geldiğince fazla hizmet edeceğiz. Ama her şey halkımızla beraber ve halkımız için olacak." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Solak Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title