Haberler

CHP’li adaylar Sart ve Yılmaz Beldesin'de

Güncelleme:

CHP Manisa Milletvekili Adayları Mimar Sakine Öz, Av. Mazlum Nurlu, Mustafa Başgülşen, Salihli İlçe Yönetimi Sart Ve Yılmaz Beldelerini Ziyaret Ederek, Seçim Çalışması Yaptılar.

Kadın Kollarının gündüz ev ziyaretlerinde bulunmasının ardından, akşam da adaylar ve ilçe yönetimi esnafı, halkı selamladı, vatandaşa CHP'nin projelerini anlattı. Sart Beldesi'nde yaklaşık 150 kişiye seslenen Sakine Öz ve Mazlum Nurlu, CHP'nin seçim beyannamesinde ki projelerini anlattılar. Sakine Öz, yaptığı konuşmada; "Cumhuriyet tarihi boyunca Manisa'dan meclise gidebilecek ilk kadın vekil adayım. Kadınların sorunları AKP dönemi boyunca giderek artmıştır.

Şiddet, taciz, ayrımcılık gibi artan haberleri her gün gazetelerden okuyoruz. Dokuz yıl boyunca kadınların çalışma hayatına katılımı da giderek düşmektedir. Yani AKP döneminde kadınlar siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel olarak da sürekli bir şekilde geri plana itilmiştir. CHP olarak hem mecliste, hem çalışma yaşamında hem de hayatın tüm karar ve yürütme alanlarında kadına hak ettiği değeri vermeye kararlıyız. Çünkü onlar bu ülkenin yarısıdır ve hayatın yükünü erkeklerden daha fazla taşımaktadır. Kadını eve kapatan AKP zihniyetine son vereceğiz. Aile Sigortasının kadının hesabına yatırılmasıyla, kadına yönelik koruma yasalarının arttırılmasıyla, pozitif ayrımcılıkla kadınlarımızı daha güçlü yapacağız," dedi. Ayrıca Sakine Öz, Sart Beldesini tarihi zenginliklerinden dolayı önemli bir turizm merkezi haline getireceklerinin sözünü verdi.

Av. Mazlum Nurlu ise, birileri sürekli zenginleşirken köylünün, çiftçinin, esnafın giderek yoksullaştığını önemle işaret etti. Nurlu, Köy ve beldelerde yaşayan halkın; son dokuz yıldır yaşam standartlarında olumlu bir değişiklikten ziyade daha geriye gidiş olduğunu dile getirdi. Halkın iktidarında herkesin rahat bir nefes alacağını, Aile Sigortasıyla hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini ifade eden mazlum Nurlu; gençlere yönelik maddi yardımlarla ve yapılacak yurtlarla, hiçbir gencin öğretim hakkından mahrum kalmayacağını, öğrencilerin cemaat yurtlarına mahkum kalmayacağına vurgu yaptı. Yılmaz Beldesi'ndeki çalışmaya katılan Mustafa Başgülşen, "ben buraya AKP gibi siyaset yapmaya gelmedim. Ben en genç milletvekili adaylarından biriyim. Benim de hayallerim var. Ama birilerine büyük karlar, rantlar sağlayacak Kanal hayallerim yok. Ben genç olarak, fırsat eşitliği istiyorum. İsteyen bütün genç arkadaşımın yüksek öğretime gidebilmesini istiyorum. Bunun için de harçların kaldırılmasını hayal etmiyorum, CHP olarak söz veriyorum.

Ailesinin maddi sıkıntısından dolayı milyonlarca gencimizin okulu bırakıp çalışması yerine, eğitimine devam etmesini istiyorum. Bu yüzden de hem Aile Sigortasında hem de öğrencinin kendisine eğitim yardımı yapılacağına söz veriyorum. İş hayatına atılmış gençlerimizin sigortasız, düşük ücretle, hiçbir sosyal güvence olmadan çalıştırılmasını, taşeron işçi olmasını değil, hak ettiği sosyal güvencenin olduğu, hak ettiği ücreti alarak çalışmasını hayal ediyorum,"dedi.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title