Haberler

Çevreye Sahip Çıkmazsanız Aç Kalmaya Hazırlıklı Olun"

Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞESAM) Müdürü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanların mutlu olabilmesi için mutlaka tabiatla ve toprakla temasa geçmesi gerektiğini söyledi.

Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞESAM) Müdürü Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanların mutlu olabilmesi için mutlaka tabiatla ve toprakla temasa geçmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl ev sahipliğini Kanada'nın yaptığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinin temasının "İnsanları Doğaya Bağlama" olarak belirlendiğini kaydeden Didem Evci Kiraz, Aydın'da yaşayanların tabiatla iç içe yaşama konusunda şanslı olduğunu ancak bu şansın her geçen hızla yitirilmeye doğru gittiğini söyledi.

Türkiye'de başta yanlış yapılaşma olmak üzere tabiatın çok hızlı bir şekilde tahrip edildiğini ifade eden Adnan Menderes Üniversitesi Şehir Sağlığını Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞESAM) Müdürü Prof.Dr.E.Didem Evci Kiraz, "Dünya bir küre. Biz insanlar yenebilir binalar inşa etmediğimiz sürece aç kalmaya hazırlıklı olmalıyız. Çünkü besin kaynaklarının yetişeceği topraklarımız kürede azalmakta. Paramız olsa da alacak şey bulamayacağız. Halbuki doğa harikalarla dolu. Ne kadarını görüyoruz, kokluyoruz, hissediyoruz, dokunuyoruz? Öbür taraftan, Hazirandayız ve henüz yaz mevsimine giremedik veya yeni girmekteyiz. İklimler değişiyor, yaşamımızı da değiştiriyor ve tabii ki sağlığımızı da. Bütün bunlara ne kadar hazırlıklıyız? Ani ve aşırı hava değişimlerinde neler yapmalıyız, hassas gruplarımız için önlemler paketimiz hazır mı, hekimler, sağlık çalışanları, yerel yöneticiler bu konuda ortak bir plan hazırladılar mı ve daha bir çok soruya cevaplarımızı hızlandırmalı ve arttırmalıyız." Diyen konuştu.

Aydın'ın doğaya dokunmak ve en yakın milli parka ulaşmak açısından en şanslı illerden birisi olduğunu da kaydeden Kiraz, bu değerlerin sahip çıkılmasını ve mutlaka korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Dünya Çevre Günü Aydın Evci Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title