Haberler

Karar yürürlüğe girdi: Cemevlerinin aydınlatma giderlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı karşılayacak

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik ile cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi usul ve esasları belirlendi. Cemevlerinin aydınlatma giderleri artık Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Alevi vatandaşların ibadethaneleri olan cemevleri ile ilgili dikkat çeken bir yönetmelik yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan karara göre cemevlerinin aydınlatma giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenecek. Aydınlatma gideri ödenen cemevleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından her yıl yerinde kontrol edilecek. Cemevi dışında kaldığı tespit edilen ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak.

ÖDEME İÇİN YAZILI TALEPTE BULUNULACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile birlikte cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesinde uygulanacak usul ve esasları belirlendi. Yönetmeliğe göre cemevi, il müdürlüğüne Alevilerin ve Bektaşilerin cem erkanı yürüttükleri meydan adlı bölüm başta olmak üzere; kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu ve diğer bölümlerden oluşan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından tespiti yapılan cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için yazılı talepte bulunacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Cemevlerinin aydınlatma giderlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı karşılayacak

AYDINLATMA AMAÇLI KULLANIM AYRI TUTULACAK

Cemevinin aydınlatma amaçlı enerji tüketimi ile diğer amaçlara yönelik enerji tüketiminin sayaç tefriki yapılmak suretiyle ayrılması zorunlu olacak. Sayaç tefrik işlemlerinin kontrolü cemevinin unsurları dikkate alınarak il müdürlüğünün teknik personeli tarafından yapılacak. Yönetmelikte aranan koşulların sağlandığı tespit edilen cemevlerinin aydınlatma giderinin fatura ibrazına bağlı olarak ödeneceği il müdürlüğünce cemevine bildirilecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Cemevlerinin aydınlatma giderlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı karşılayacak

AYDINLATMA ÖDEMESİ YAPILAN İBADETHANELER KONTROL EDİLECEK

Aydınlatma gideri ödenen cemevleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından her yıl yerinde kontrol edilecek. Cemevi dışında kaldığı tespit edilen ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak ve hükümlere uyulmaması halinde ödenmesi gereken faiz, gecikme faizi, gecikme zammı, kesme-bağlama bedeli gibi her türlü bedel abone tarafından ödenecek. Bu bedellerden Başkanlık sorumlu olmayacak. Yapılan kontroller neticesinde fazla ödenen tutarın tespit edilmesi halinde fazla ödenen tutar, il müdürlüğünce yapılan ödeme tarihinden geri ödeme tarihine kadar geçen süre için belirlenen gecikme zammı oranı dikkate alınarak hesaplanan faiz uygulanarak geri alınacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

haksız mıyım:

Türkiye laik mi değil mi belli değil, laikliğin kelime anlamı din ile devlet işlerinin ayrılmasıdır peki o zaman devlete ait olan Diyanet neden var ve neden imamlara, din adamlarına devlet para veriyor hani din ile devlet ayrıydı...? Saçma sapan bir devletin vatandaşlarıyız.

405
50
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Bu sözde laik olan ama ne olduğu belirsin devlet imamların vaazlarına kadar karışıyor, Cuma hutbesinde İmamın okuyacağı hutbe konusunu devlet belirliyor e hani devlet ile din işleri ayrıydı.? Devlet açık şekilde dine ve din adamlarına müdahale ediyor, yönlendiriyor böyle saçma bir şey olur mu. Diyanet devlete ait bir kurum ama devletin Anayasa da ki tanımı LAİK.! Dediğim gibi bu ülke saçmalıklar ülkesi kusura bakmayın.

yanıt379
yanıt15
Çavuş Kenan:

Git o zaman zorla tutanmı var seni

yanıt35
yanıt146
haksız mıyım:

Çavuş Kenan: Vize ve pasaportu ayarla gideyim.

yanıt130
yanıt15
Orhan Dik :

Laiklik dinin devleti, devletin dini yönetmemesidir. Ama imamların parasını devlet ödemezse, halk kendisi öderse, imamlar bağımsız olur tarikatlar çoğalır. Tarikat liderlerinin ise bir çoğunun günün sonunda kötü olaylara iyi fetva verebildiğini biliyoruz ve görüyoruz. O durumda tarikatlara devlet müdahale etmeli ise, zaten baştan müdahale ederek ilerlemesi daha doğru. Bence kilise papazı ve cemevi imamlarını da devlet atamalı üstelik.

yanıt7
yanıt2
sade vatandaş:

şu anda İslamda birlik beraberlik olsaydı İslamiyetin ilk yıllarındaki gibi tüm müslümanlar ibadetlerini aynı çatı altında aynı ibadethanelerde yapar ikilik tarikat cemaat mezhepler olmazdı

yanıt11
yanıt0
Çavuş Kenan:

Karşılasın tabi devletimiz, ülke vatandaşı hertürlü din ırk meshebe saygımız var ve hakları korunması lazım. Terör ve ülkeyi bölmeye ÇALIŞAN hain ve uşakları HARİÇ.

47
12
yanıtYanıtla
gaddar kerim:

evet emekliye isciye yuklenecek olan yeni bir gider daha, gecmis olsun...

29
23
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Hz. ALİ yi adeta bir peygamber gibi gören Alevilik diye bir dinde yoktur böyle bir mezhepde yoktur . Bunlar müslümanların içerisine atılmış bir fitne fesat oluşumudur . Hz. Ali sünni bir müslüman iken ve Hz. Muhammed Mustafa sav in damadı iken ve üstelik camide namaz kılarken şehit edilmiş olmasına rağmen Aleviler niçin 5 vakit namaz kılmazlar niçin cuma namazı kılmazlar İşte fitne böyle bir şey anlıyormusunuz ....................

3
37
yanıtYanıtla
Realist:

Bektasiler ile arap alevilerini karistirmis olmandandir. Cehalet parayla degil. Arap alevilerinde 5 vakit namaz vardir. Ve cemevine gitmezler. Acaba bilmeden konusarak fitneyi sen yapmiyor musun suan.

yanıt0
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title