Haberler

Çaykur Rizespor'da Galatasaray Maçı Hazırlıkları

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak Çaykur Rizespor hazırlıklarını sürdürdü Teknik Direktör Tütünüker: "Ben Galatasaray'da oynadım, seviyoruz, bize senelerce ekmek parası verdi, bu ayrı bir şey. Çaykur Rizespor'un konumu farklı. Zor durumdayız ve puana ihtiyacımız.

Spor Toto Süper Lig'de 2 Mart Pazar sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak Çaykur Rizespor hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Uğur Tütüneker yönetiminde, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan antrenmana sakatlığı nedeniyle Almanya'da tedavi olan Engin Baytar katılmazken, Lomana Lualua salonda çalıştı. Sakatlıkları bulunan Florin Cernat, Hurşut Meriç ve Hakan Hacıbektaşoğlu takımdan ayrı koştu.

Yeşil-mavili futbolcular, konuşunun ardından kısa pas çalışması yaptı. Karadeniz temsilcisi, idmanın son bölümünde kondisyon ağırlıklı çalıştı.

Tütüneker, idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor maçında oyun olarak iyi olduklarını ama son vuruşları istedikleri gibi yapamayınca sahadan yenik ayrıldıklarını belirtti.

Ligde 12 maç kaldığını, alt sıralarda zor bir yarış olduğunu ifade eden Tütüneker, "Alt sıralarda, arada bir puan iki puan fark var. Bunlar çok fark eden puanlar değil. Ligde iki maç arka arkaya aldığınız zaman rahatlayabiliyorsunuz. Biz de böyle bir seri yakalamamız lazım. Ligde 40 puanı düşünmek zorundayız. Bunun için 5-6 galibiyete ihtiyacımız var. 12 maçta bunu alabilecek kapasite bu takımda var. Gol yollarındaki sıkıntımızı halledebilirsek çok daha kolay olacak" dedi.

Hafta sonu Galatasaray ile çok zor bir maç oynayacaklarını vurgulayan Tütüneker, "Ligde önemsiz maç, rahatlamış takım yok. Yukarıda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş şampiyonluk için çekişiyor. Galatasaray hafta içinde Şampiyonlar Ligi maçı oynayacak. Rotasyon yapıp yapmayacağı da bizim için önemli. Maçı iyi izleyeceğiz. Buna göre gardımızı alacağız" diye konuştu.

Galatasaray'da uzun yıllar görev yaptığını vurgulayan Tütüneker, "Her zaman Galatasaray'ı yenmek için oynadık, yine oynayacağız. Ben Galatasaray'da oynadım, seviyoruz, bize senelerce ekmek parası verdi, bu ayrı bir şey. Çaykur Rizespor'un konumu farklı. Zor durumdayız ve puana ihtiyacımız var. Nereye hizmet ediyorsak oralıyız. Çaykur Rizespor'un yüzde yüz kazanmasını isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

-"Taraftarımız bizi ya yalnız bırakmasın"

Orta saha oyuncusu Kıvanç Karakaş ise galibiyete ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Kendi sahamızda seyircimizin desteği ile daha iyi oynuyoruz. Galatasaray maçında da seyircimizin desteğine ihtiyacımız var. Onların desteği bizi daha da hırslandıracak. Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın" şeklinde konuştu.

Kweuke ise Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde zor bir maç oynayacağını, bu nedenle oyuncuların yorgun olabileceğini dile getirerek, "Her şeye rağmen Galatasaray'a karşı oynamak çok zor. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Tek hedefimiz üç puan olacak" dedi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Uğur Tütüneker Galatasaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title