Haberler

Çankaya'yı Kadınlar Yönetecek

Güncelleme:

Çankaya Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olan Avukat Kemal Akkurt, "Çankaya'da kadınlarımızla önemli işlere imza atacağız." dedi.

Çankaya Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olan Avukat Kemal Akkurt, "Çankaya'da Atatürk'ün ilçesinde kadınlarımızla önemli işlere imza atacağız" dedi.

Akkurt, Çankayalılar'ın kadınlar konusunda tüm Türkiye'ye örnek olacak bir yaşam biçimini benimsediklerini ifade ederek, Çankaya'da kadınların sivil toplum, sanat ve kültürde her zaman en önde olduklarını söyledi. Bu geleneğin Mustafa Kemal Atatürk'ün döneminde Çankaya Köşkü'nde başladığını hatırlatan Akkurt, Çankayalı kadınların belediyenin her bir biriminde söz sahibi olmasının önemine de işaret etti.

HAZİN BİR TABLO

Çankaya'da ışıklandırmadan, kaldırımlara, sosyal yardımlardan, eğitim kurumlarına kadar bütün faaliyetlere kadın eli değeceğini anlatan Akkurt, özellikle sosyal projeler ile çocuklara ilişkin projelerde kadınların tarih yazacağına inandığını söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde sosyal demokrat belediyelerin kadınların ön planda olduğu projeler uyguladıklarını ve bunun üzerine çok sayıda çalışma yapıldığını anlatan Akkurt, "Özellikle bizim gibi ülkelerde kadınlar hayatın daha fazla içinde ve hayatın zorluklarıyla karşı karşıya. Üniversite mezunu kadınlarımız hakkını aramak için mahkemelere gidemiyor ve haksızlıkları adeta sineye atıyor. Nedenini sorduğumuzda ise avukat parasını karşılayamayacağını ya da mahkeme masraflarının yüksek olduğunu söylüyorlar. Bu hazin bir tablo" diye konuştu.

HER TÜRLÜ HUKUKİ DESTEK

Çankaya'da kadınların iktidarını kuracaklarını ve kadınlara her türlü hukuki desteği ücretsiz sağlayacak bir merkez oluşturacaklarını bildiren Akkurt, bu konuda Ankara Barosu ile işbirliği yapacaklarını bildirdi. Kadın sığınma evleri, meslek edindirme kursları, çocuk bakımı gibi konularda AB projelerini de devreye sokacaklarını anlatan Akkurt, Çankaya sınırları içindeki üniversitelerle de yakın işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Akkurt, Cumhuriyetin ruhuna uygun, çağdaş bir yönetim modelini hayata geçireceklerini ifade ederek, "Her gün canımızdan bezdiren trafik, plansız yapılaşma ve ardı ardına yükselen çirkin kuleler. Durmadan birilerine peşkeş çekilen kamu arazileri ve artan yoksulluk ile halkımız, bunun bir kader olmadığını Çankaya örneği ile bizzat yaşayacak" değerlendirmesinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Çankaya Köşkü Türkiye Yerel Haberler

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title