Haberler

Çankaya'da Emek Dostu Şenlik

Çankaya Belediyesi iştiraki olan Çankaya Belde A.Ş.ile DİSK Genel İş Ankara 1.No'lu Şubesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi bir şenlikle kutlandı.

Çankaya Belediyesi iştiraki olan Çankaya Belde A.Ş. ile DİSK Genel İş Ankara 1. No'lu Şubesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi bir şenlikle kutlandı.

Çok sayıda Belde AŞ. çalışanının katıldığı şenlikte işçiler Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu Eğitmenleri'nin verdiği bir konserle toplu sözleşmenin sevincini eğlenceyle birleştirdi. Şenliğe Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Belde AŞ Genel Müdürü Serdar Karaduman, DİSK Genel İş Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Ozan Doğan'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin de katıldı. Şenlik öncesinde DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP Genel Sekreteri Yakup Akkaya birer konuşma yaptı. Taraflar, ekonomik ve sosyal haklar açısından önemli kazanımlara yer verilen sözleşmenin, Çankaya'dan Türkiye'ye örnek olacak özellikler taşıyan bir metin olduğunu belirtti.

Ekonomik ve sosyal haklar açısından önemli kazanımların imza altına alındığı Toplu İş Sözleşmesi'nin Çankaya'da bağıtlanan diğer sözleşmeler gibi Türkiye'ye örnek olacağını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye olarak emek dostu politikalar izlediklerini ve taşeronlaşmaya karşı mücadele verdiklerini söyledi. Taşeronlaşmaya karşı verilen mücadelenin mevcut yasalar nedeniyle tam olarak başarıya ulaşamadığını belirten Tanık, bunun için hukuksal ve siyasal alanda da mücadele vermek gerektiğini ve olası bir CHP iktidarında taşeronlaşma sorununun tümüyle gündemden kalkacağına inandığını belirtti.

Konuşmasına "Grevde olan on binlerce tekstil işçisine ve uzun süredir mücadelelerini sürdüren Hava İş Sendikası üyesi işçilere buradan selamlarımızı yolluyoruz" sözleriyle başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, önümüzdeki yerel seçimlerin emekten yana, laik ve demokratik bir cumhuriyetin inşası açısından özel bir önemi olduğuna dikkat çekti. Akkaya, "Önümüzdeki yerel seçimlere kadar aramızdaki ayrım noktalarını kaldıralım demiyorum; buzdolabına koyalım. Bütün dikkatimizi ortak önceliklerimizde yoğunlaştırarak, yerel seçimlerden başarıyla çıkalım ki, bugünkü emek ve çağdaşlık karşıtı zihniyeti geriletmek mümkün olabilsin" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, AKP politikalarını eleştirerek, izlenen yanlış dış politika nedeniyle ülkenin kaynaklarının savaşa ve silahlanmaya yöneltildiğine dikkat çekti. DİSK'in yaptığı araştırmalara göre, Türkiye'de dar gelirli insanların kredi borçlarının 300 milyar dolar civarında olduğu bilgisini veren Beko, vatandaşların yüzde 20'sinin de haciz kıskacı içerisinde olduğunu belirtti. Tüm bu yanlış ve çarpık tablonun ancak emekten yana politikalarla düzeltilebileceğini ifade eden Beko, Çankaya Belediyesi yönetiminin emek dostu niteliğini imzalanan sözleşme ile bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Beko, DİSK olarak yerel seçimlerde emek dostu adayların ve belediye başkanlarının en aktif destekçisi olacaklarını, bu konuda kararlı bir yaklaşıma sahip olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından servis edilen yemeklerini müzik eşliğinde yiyen ve müziğe dansla eşlik eden işçiler; sık sık Çankaya Belediyesi ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık lehine sloganlar attı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title