Haberler

Çandarlı'dan Bir İnsanlık Örneği

İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Çandarlı Beldesi'nde Çandarlı Garipleri Köpek Barınağı'nın açılışı, Çandarlı Belediyesi tarafından törenle hizmete açıldı.

İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Çandarlı Beldesi'nde Çandarlı Garipleri Köpek Barınağı'nın açılışı, Çandarlı Belediyesi tarafından törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Çandarlı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yıldıray Özer, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Semih Yalın, Çandarlı ve Dikili Belediye Meclis Üyeleri, HAYTAP Genel Başkanı Nesrin Çıtırık, HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, Çandarlı Hayvanları Koruma Derneği (ÇANHAYKODER) Başkanı Celal Soygüzel ve vatandaşlar katıldı.

DAĞDELEN "BEN ZEHİRLEMEDİM"

Göreve geldiklerinden itibaren hayvanseverler ile işbirliği içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, "Zaman zaman gerginleştik, zaman zaman seviştik ama nihayetinde barınağımızı yaptık. Bu yapanların ellerine sağlık, biz her zaman yanlarındayız, destekçisiyiz. Önceden beri de destekçisi olduk zaten. Ama ben de bir köpek sahibiyim. Ben de bir hayvanseverim. İnsanlar zaman zaman belki haksız yere suçladılar. Biz hiçbir köpeği zehirlemedik. Bunu buradan hepiniz buradayken seslenmek istiyorum, söylemek istiyorum. Her türlü yemini de edebilirim. Ben şahsım adına hiçbir köpeği zehirlemedim. Zehirlenen köpekleri de, ben eczacıyım, atropin ile çok kurtardım. Yani o zehirleme halini birilim. Hiçbir şeye nasip olmasın öyle bir zehirlenme. Hiç kimsenin yanına ulaşmasın. Onun için biz bugün mutluyuz. Arkadaşlarımız büyük emek verdi. Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük gayret gösterdiler. Buradan diğer hayvan severleri İzmir Temsilcimiz, Genel Başkanımız hepsine çok teşekkürler ediyoruz. " dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan HAYTAP Genel Başkanı Nesrin Çıtırık, "Bir nal, bir at kurtarır. Bir at, bir yiğit kurtarır. Bir yiğit, bir vatan kurtarır. Sevgili Başkanım, yiğit Başkanım, kolay değil böyle bir yerde, böyle bir teşebbüsü hayata geçirmek. Biz, yürek insanlarının sesini dinlemek. Sevgili Yiğit Başkanım, bu bölgedeki binlerce ve bundan sonrakilerden ağzı dili olmayan, çaresiz, bizim insaf ve merhametimize muhtaç olan binlerce hayvanı kurtarıyorsunuz. Bu Allah'ın size bir nasibidir. Siz de Allah'ın bize bir nasibisiniz. Çok teşekkür ediyorum Başkanım. Önünüzde hürmetle eğilirim." dedi.

ÇANHAYKODER Başkanı Celal Soygüzel ise "Bayram geçeli 15 gün oldu. Bizim hayvan severlere bugün bayram. İki sene zarfında çok ağladık, çok göz yaşı döktük. Ama inandık başardık. Bundan iki sene önce Belediye Başkanımıza makamına gittiğimizde biz siyaset yapmayacağımızı söyledik. Aynı şeyi yerine getirdik. Siyasetçiler, aramızdan ayrıldılar. Biz, hayvan severiz. Siyasetçi değiliz. Ama günü geldiğinde kalbimizde buraya bir çivi çakanın da peşinde olacağız." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Dağdelen, HAYTAP Genel Başkanı Çıtırık, HAYTAP İzmir Temsilcisi Önder ve ÇANHAYKODER Başkanı Soygüzel, davul ve zurna eşliğinde kurdeleyi keserek barınağın açılışını gerçekleştirdiler.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar ile barınağı gezen HAYTAP Genel Başkanı Çıtırık, "Böyle bir barınak İstanbul'da bile yok." dedi. Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen ise barınaktaki hayvanlara yakından ilgilenerek ileriki dönemlerde yapılması gerekenler hakkında HAYTAP yetkilileri ile fikir alış-verişinde bulundu.

Barınağın açılışı, misafirlere ikram edilen lokma hayrının ardından sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Dağdelen Çandarlı Dikili İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title