Haberler

Yeni Zelanda askerleri Çanakkale'de "haka" dansı yaptı

Güncelleme:

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'ye gelen Yeni Zelanda askerleri, Conkbayırı'nda düzenlenen anma töreninde 'haka' dansı yaptı. Askerlerin dansı sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'ye gelen Yeni Zelandalılar çeşitli etkinliklerle atalarını andı. Çanakkale Eceabat'a bağlı Conkbayırı'nda düzenlenen anma törenlerine ise Yeni Zelanda askerlerinin "haka" dansı damga vurdu.

PROGRAM AĞITLA BAŞLADI

"Anzak Günü" etkinliğinde katılımcılar, Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maorilerin "Karanga" adı verilen ve "Hoş geldiniz" anlamına gelen seremonisiyle karşılandı. Ağıtla başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Yeni Zelanda Milli Marşı çalındı.

Yeni Zelanda askerleri Çanakkale'de 'haka' dansı yaptı

Conkbayırı'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda düzenlenen anma törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda yabancı ülkenin temsilcileri katıldı.

Yeni Zelanda askerleri Çanakkale'de 'haka' dansı yaptı

"HAKA" DANSIYLA İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Protokol üyeleri, anıta Yeni Zelanda Savunma Kuvvetleri Maori Kültürel Topluluğu'nun karşılama gösteriyle geldi. Törende ilahiler okunup, dua edildi. Anma töreninde Yeni Zelanda Savunma Bakanı Andrew Little bir konuşma yaptı. Yeni Zelanda Anıtı'na çelenkler sunularak, Yeni Zelanda ve Türkiye ulusal marşları okundu.

Konuşmaların ardından savaşta ölen Yeni Zelanda askerleri için ülke bayrağı törenle yarıya indirilerek, saygı duruşunda bulunuldu. Tören, Yeni Zelandalı askerlerin meşhur haka dansı ile sona erdi. Dansın kendine has figürleriyle ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Yeni Zelanda askerleri Çanakkale'de 'haka' dansı yaptı

Yeni Zelanda askerleri Çanakkale'de 'haka' dansı yaptı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeni Zelanda Çanakkale Türkiye Uluslararası Kültür Yerel Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (7)

haksız mıyım:

hem gelip bu yurdun evlatlarına kastedin Bir de utanmadan gelip anma töreni yapın!!!

53
6
yanıtYanıtla
Mahmut Erdil:

atalarınızda bol bol hala yaparlardı??

32
3
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Bize kolpa sökmediğini dedelerine öğretti dedelerimiz . Dansla anca teresleri korkutursunuz .

18
1
yanıtYanıtla
Mustafa Gümüş:

helal olsun dizin insanlığınıza milliyetinize dininize.nerelerden gelip Atamıza saygılarımızı sunuyorsunuz helal olsun

8
7
yanıtYanıtla
Murat Celik:

Adamlara ne için geldiği belli bile değil yüz ifadeleri farklı bir şeyler anlatıyor

13
1
yanıtYanıtla
Gunes Erdm:

hakka ibadet iyidir

10
4
yanıtYanıtla
Mustafa Tukat:

Hawai dansı değil mi bu?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title