Haberler

Büyükelçi Hovari'den Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Ziyaret

Macaristan'a gidecek öğrencileri ziyaret etmek ve uçak biletlerini takdim etmek için Van'a gelen Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Macaristan'a gidecek öğrencileri ziyaret etmek ve uçak biletlerini takdim etmek için Van'a gelen Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, öğrenciler ve veliler tarafından karşılanan Hovari, Macaristan'a yapılacak gezi programı hakkında bilgiler verdi. Hovari, "Cumhurbaşkanımız Türkiye'ye gerçekleştirdikleri gezileri sırasında Van'da meydana gelen depremlerden insanların etkilenmeleri nedeniyle 15 çocuğumuzu Macaristan'a davet ettiler. Bizde Van Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bir çalışma yaptık. Macarlar olarak sizden çok farklı bir kültüre sahip değiliz. Kültürlerimiz, dil yapımız ve tarihte birçok ortak noktamız bulunmaktadır. Macaristan'a gittiğiniz zaman sizlerde bunu daha güzel fark edeceksiniz. Macaristan'da Van Gölü'ne benzeyen Balaton Gölü'nün cazibe merkezi olan Siofok şehrinin dışında; Macaristan'ın başkenti olan Budapeşte'yi gezme imkanına sahip olacaksınız. Osmanlı tarihine ait yerleri gezme imkanı bulacaksınız. Macar gençleri ile ortak aktivitelere katılarak eğlenmenizi istiyorum" dedi.

Öğrenci ve velileri adına Büyükelçiye teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır ise, "Deprem sürecinden bu yana herkesten jestler aldık ve herkes Van eğitimine maddi ve manevi destek sağlamak için elinden gelen gayreti gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Birçok hayırsever ve STK'nın okul yapımı devam ediyor. Sizin şahsınızda Van eğitimine katkı sağlayan ve sağlayacak olanlara teşekkür ederim" dedi.

Van Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinden Fırat Demircioğlu, öğrenciler tarafından hazırlanan Van'ı tanıtan Türkçe-İngilizce Sunset Dergisi'ni Büyükelçi Hovari'ye hediye etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde çekilen hatıra fotoğrafı ile birlikte Hovari ziyaretini tamamladı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ali İhsan Sayılır Macaristan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title