Haberler

Bursa haberleri: Mudanya Belediyesi 100. Yıl Danışma Kurulu Toplandı

Güncelleme:

Bursa yerel haberi | Mudanya Mütarekesi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle kurulan Danışma Kurulu’nun ilk toplantısı bugün Tirilye Sanat Evi’nde yapıldı.

Mudanya Mütarekesi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle kurulan Danışma Kurulu'nun ilk toplantısı bugün Tirilye Sanat Evi'nde yapıldı.

Mudanya, 100 yıl önce Türkiye'nin bağımsızlığına giden yolu açan Mudanya Mütarekesi'ni bu yıl da adına yakışır bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Mudanya Mütarekesi'nin bu yıl düzenlenecek kutlama programı öncesinde Danışma Kurulu, Tirilye Sanat Evi'nde bir araya geldi.

SHP eski Genel Başkanı, önceki dönem Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın başkanlığındaki kurulda; Emekli Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, NATO Daimi Temsilcisi Onur Öymen, Emekli Büyükelçi, CHP İstanbul Milletvekili, Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Emekli Tuğgeneral Ali Er, İstanbul Gedik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Atatüre, Tarih Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öznur Alkan, Gazeteciler Sedat Ergin ile Murat Yetkin, CHP Ankara Milletvekili, önceki dönem CHP Ankara Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Onur Üyesi Gülsün Bilgehan, Yazar Ayşe Kulin, Başkent Üniversitesi Ord. Prof. Enver Ziya Karal Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seçil Karal Akgün yer aldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"MUDANYA'DA HER ŞEY BARIŞ AŞKINA"

"Mudanya Ateşkes Antlaşması, barışı öngörüyordu, bu nedenle barışın sağlanabilmesi için yoğun çalışmalar içerisine girilmişti. O dönemde Mudanya'da atılan barış adımları, bugün 'Barışın ve Kardeşliğin Başkenti' sloganımızı güçlendiriyor. Mütareke görüşmelerine ev sahipliği yaparak Cumhuriyet tarihinin çok önemli bir dönemecine tanıklık eden ve barışa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşayan Mudanya'da aynı heyecan ve coşku her yıl 11 Ekim'de tekrarlanıyor. Mudanyamızın Lozan'a giden yolda nasıl değerli bir mihenk taşı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Mudanya; Türkiye ve dünyada barış ve kardeşlikle anılmalıydı ki, şu anda bunu başarmış bulunuyoruz. Mudanyamıza barışın ve kardeşliğin başkenti derken, bunu pekiştirmek için de tüm etkinliklerimizde kentimizle ilgili bu algıyı örmeye devam ediyoruz. 100 yıl önce Mudanya Mütarekesi ile atılan barış ve kardeşlik imzasının ışığında bu yıl adımıza yakışır bir kutlamaya imza atacak, Atamızı ve Mudanyamızın fahri hemşehrisi İsmet İnönü'yü anacak, Cumhuriyet'in önsözünün yazıldığı Mudanya'da her şey 'barış aşkına' diyeceğiz."

Danışma Kurulu'nun toplantıda aldığı kararları yazılı olarak Mudanya Belediye Başkanlığı'na sunmasının ardından Başkan Türkyılmaz alınan kararları belediye meclisinin bilgi ve onayına sunarak duyurusunu yapacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Türkiye Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title