Haberler

Bursa'da Dünyanın En Uzun Horonu Oluşturulacak

Bursa'da dünyanın en uzun horonu oluşturulacakBURSA - Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde dünyanın en uzun horonu rekoru, 2 bin 150 kişinin katılımıyla 9 Temmuz'da kırılacak.

Bursa'da dünyanın en uzun horonu oluşturulacak

BURSA - Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde dünyanın en uzun horonu rekoru, 2 bin 150 kişinin katılımıyla 9 Temmuz'da kırılacak.

Yıldırım Belediyesi öncülüğünde Orhangazi Belediyesi, Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Orhangazi Trabzonlular Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik kapışanında dünyanın en büyük horunu oluşturulacak. Daha önce Almanya'da bin 144 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren rekoru geride bırakmak için 2 bin 150 kişinin el ele vereceği rekor denemesi öncesi Orhangazi Göl Piknik Alanı'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Trabzonlular Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu, Orhangazi Trabzonlular Derneği Başkanı Cemal Karagüzel, Guinness Danışmanı Aydın Türkgücü katıldı.

Başkan Edebali'ye teşekkür

16. Kadırga Festivali kapsamında gerçekleştirilecek rekor denemesini çok önemsediklerini vurgulayan Trabzonlular Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu, "Bizim kültürümüzün temel unsurlarından olan horon ile ilgili bir rekorun başka bir ülkede bulunmasına daha fazla seyirci kalamazdık. Orhangazi ve Yıldırım belediyelerimizin desteği ile bu duruma bir son vereceğiz ve rekoru ait olduğu yere getireceğiz" dedi.

Rekor denemesinin Türkiye'nin sınırlarını aşacak bir etki sağlayacağını ifade eden Orhangazi belediye Başkanı Neşet Çağlayan da "Orhangazi, sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkarıyor, farklılaşıyor. Artık sadece Bursa'nın değil İstanbul'un ve Türkiye'nin cazibe merkezi olacağız. Bu etkinlikte bu hedefimize önemli katkı sağlayacak. Bu etkinliği gerçekleştirmemizde desteğini esirgemeyen ve yükümüzü hafifleten Yıldırım Belediyesine ve Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Dillerimiz gönüllerimiz kenetlenecek"

Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinde önemli bir etkinliğe imza atacaklarına işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Önemli bir rekora imza atacağız. Ancak o kadar önemli boyutu da dünyaya vereceğimiz mesaj. 2 bin 150 kişinin ellerinin birleşmesiyle birlikte dillerimiz de kalplerimiz kenetlenecek. Bir arada yaşama kültürümüzü birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermiş olacağız" dedi. Etkinliğin Orhangazi'nin marka değerine önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Kaymakam Yalçın Yılmaz, emeğe geçenlere teşekkür etti. Rekor denemesi 16. Kadırga Festivali kapsamında 9 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. Toplantı sonunda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve beraberindekiler horon oynadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Hakkı Edebali Neşet Çağlayan Yalçın Yılmaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title