Haberler

"Evleriniz Kesinlikle Elinizden Alınmayacak"

Güncelleme:

Burdur Belediye Başkanı Akkaya, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili, "Evleriniz kesinlikle elinizden alınmayacak. Sizleri mağdur etmeyeceğiz." dedi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili, "Bize inanın. Evleriniz kesinlikle elinizden alınmayacak. Sizleri mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamındaki Sinan, Tepe ve Karasenir mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla biraraya gelen Akkaya, bu üç mahallenin Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildiğini hatırlattı.

Kentsel dönüşüm konusunun bazı kesimler tarafından istismar edildiğini öne süren Akkaya, "Bize inanın. Evleriniz kesinlikle elinizden alınmayacak. Sizleri mağdur etmeyeceğiz. (Evleriniz zorla boşaltılacak, bedelleri belediye rayici ile ödenecek) gibi yalan yanlış şeyler söylediler. İnsanımızın kafasını bulandırdılar. Bunlara inanmayın. Rahat olun. Evlerinizde rahat bir şekilde oturun" dedi.

Akkaya, Burdur Belediyesi olarak hemşehrilerini düşündükleri için kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki aldıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında belediyenin danışman firması tarafından bu üç mahalle için imar planı yapılacağını ifade eden Akkaya, "Jeolojik etüd yapılacak. Fay hatları, konutlar nereye yapılacak, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları nerelere yapılacak bunlar belirlenecek. Bütün bunlar bittikten sonra mülk sahipleri ile masaya oturularak anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşmadan bir şey yapılmayacak" diye konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik de Türkiye'de yerelden yönetim konusunda önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Herşeyin Ankara'dan yapıldığı bir ülke olmaktan çıkmaya çalıştıklarını anlatan Özçelik, yerele daha fazla imkan, belediyelere çok daha fazla yetki vereceklerini dile getirdi. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Akkaya Karasenir Burdur Yerel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500

Yorumlar (1)

kKemal Arslankemalarslan15@mynet.com:

Sayın Başkan, kentsel dönüşüm konusunda yaptığımız ya da sizlerin yaptığı toplantılarda ne bizlerle konuşabiliyor, ne de sorularımıza cevap veriyorsunuz ve hemen kaçıyorsunuz. Bizlerin bulunmadığı toplantılarda (Burdur Sivil Toplum Platformunu kastederek) bazıları sizin kafanızı bulandırıyor, siz onlara inanmayın diyorsunuz. Gelin bunları halkında bulunduğu toplantılarda aynı salonda tartışalım, bizleri ikna ederseniz şayet sizleri kutlayıp başarılar dileyeceğim. Kaçmayın gelin halkın önüne birlikte çıkalım ki halk iki arada bir derede kalmasın.Kemal ARSLAN-Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title