Haberler

Bulgurlu: "Manavgat Turizmin Lokomotifidir"

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen törende Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, turizm sektörü temsilciler, siyasi parti temsilcileri,...

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen törende Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, turizm sektörü temsilciler, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Törende konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu;1985 yılında ilk kaymakamlığa Antalya Kumluca'da Kaymakam vekili olarak başladığını, o zaman Antalya'nın Turistik yatak kapasitesinin 2 bin dolayında olduğunu belirterek, "1991 yılı Turistik yatak kapasitesi yaklaşık 40 bin, 2001 yılı yatak kapasitesi yaklaşık Tüm Antalya'da 80 bin, 2002 - 2013 yatak kapasitesi 700 bin ile 800 bin arası. Bu 700 bin yatak kapasitesinin 180 binin üzerinde ki kapasite Manavgat'ta. Antalya dünyanın en fazla Turist çeken 4. ili olduysa, inşallah bu yıl 2-3'ü yakalarız. Bunun en büyük payı Manavgat'ta ki turizmden kaynaklanmaktadır. Turizm yapılanmasında ki samimi bilinçli yapılanmadır. Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan ancak özellikle Manavgat'ta olan bir hususu üzerine basa basa ifade etmek istiyorum. Bu 180 bin yatağa sahip turizm tesislerinin sahibi yüzde 70'i Manavgatlıdır. Türkiye'nin hiç bir yerinde bu kadar yüksek bir oranla özellikle ailesine, iline, ilçesine, insanına hizmet eden bu kadar çok turizmci il ve ilçelerde yoktur. Nerede hangi il ve ilçelere bakarsanız bakın. Bu 180 bin yatak kapasitesinin yüzde 70'i sahibi Manavgatlı turizmcilerdir. Ben bunun için bu turizmci arkadaşlarımızı yürekten büyük bir samimiyetle alkışlamanızı istiyorum. Bu kadar büyük sayıda 11 milyon turist geliyor bunun 5 Milyon'u Manavgat'a. Bütün sermayelerini, birikimlerini Türk turizmine adıyorlar. Elde ki veriler Şunu gösteriyor 2013 yılında yüzde 10 - 15 civarında turizm sektöründe bir artış olacak. Çok büyük bir rakamdır. Bu bize şunu gösteriyor, eğer turizm sektöründeki artış yüzde 10 - 15 oluyorsa Mühendisinden tutun kaymakamına kadar, Belediye başkanından tutun sivil toplum kuruluşlarına kadar. Herkesin ama herkesin attığı her adımın turizm ile ilişkilendirerek disipliner bir şekilde bu hizmeti ulusal ve uluslararası anlamda doğru görülen bütün normlarda yerine getirilmesi için herkesin büyük bir samimiyetle yüzde10-15 artış varken turizmde bu konuda ki hizmetler sektöründe ki bizim samimiyetimizi eskiye göre en az yüzde 50 artırmak ile artan bu turizm potansiyeline daha güzel cevap verebilecek ve bu gelen bütün turistleri Türk turizminin, Türk toplumunun, Türk kültürünün bir elçisi yapabilecek kadar iyi, doğru ve güzel hareket etmemiz, yetişmemiz, yetiştirmemiz gerekiyor. Ben buna inanıyorum. Bunu şimdiye kadar gördüm, bu yeterli değildir. Daha güçlü, daha kararlı, daha güzel, daha samimi, daha istekli inşallah ben inanıyorum ki gelen 5 milyon turisti

Türkiye'mizin turizminin, Türk insanının elçisi yapabilecek kadar samimi ve içten Türk misafirperverliğini sağlayacak bilinçle, davranışlara olan inancımla, başında ifade ettim Bu yıl turizm haftasını kutluyoruz bundan sonra Turizmi yıla yayacak, yıl boyunca kutlayabilecek bütün argümanları oluşturmamız gerektiğini de ifade ediyorum" dedi.

Turizmin; ekonomiyi geliştirmesi, istihdam oluşturması, doğal, kültürel ve sosyal çevrenin korunmasındaki etkisi ve dış ödemeler dengesine olumlu katkıları nedeniyle ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tuttuğunu belirten Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yüksel, "Dünya ülkeleri, hızla büyüyen turizm sektöründen alacakları paylan artırmak için büyük bir rekabet içindedirler. Ülkemizde de son yıllarda turizm yatırımları giderek artmaktadır Türkiye'nin en büyük ve lüks otellerinin bölgemizde bulunması bölge kalkınması ve iş istihdamı için büyük bir önem taşımaktadır.

Ülkemiz, zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Ayrıca, iklimi ve doğal güzellikleri ile de önemli bir turizm bölgesidir. Turizm işletmelerinde verilen çağdaş düzeydeki hizmete, Türk insanının konukseverliği ayrı bir boyut kazandırmaktadır.

Türkiye'de ilk defa kültür eserlerinin envanteri çıkarıldı. Buna göre ülkemizde 267 bin tescilli eser, 20 bin höyük, 3 bin antik kent vardır. Ayrıca 206 antik tiyatro tespit edilmiştir.

Turizm sektöründe uluslar arası standartlara ulaşabilmek için, zengin turizm potansiyelimizi değerlendirecek nitelikli insan gücüne ihtiyaç vardır. Bu nedenle; Kültür ve Turizm Bakanlığımız ülkemize gelen turistlerle birebir muhatap olan polis, jandarma, zabıta, enformasyon memuru, gümrük memuru, esnaf, ticari taksi sürücüleri gibi meslek çalışanlarına turizm eğitimi vermektedir. Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur sloganıyla, konuşmama son verirken; programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından Halk Oyunları gösterilerinin yapıldığı etkinlik sektör temsilcileri tarafından okul bahçesine kurulan stantların gezilmesi ile sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Osman Bulgurlu Manavgat Çolaklı Yerel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title