Haberler

Bülent Ecevit, Çankaya'da Düzenlenen Etkinlikle Anıldı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in 7.ölüm yıl dönümü nedeniyle CHP Çankaya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliklerin sonuncusunda Bülent Ecevit'in siyasal ve insani özelliklerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.
CHP...

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in 7. ölüm yıl dönümü nedeniyle CHP Çankaya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliklerin sonuncusunda Bülent Ecevit'in siyasal ve insani özelliklerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

CHP Çankaya ilçe Başkanı Mehmet Perçin'in açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Bülent Ecevit'in son dönem yakın mücadele arkadaşlarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Bülent Ecevit'in insani ve siyasi kişiliğini anlattı. Bir dönem DSP Genel Sekreterliği görevini üstlenen gazeteci Ahmet Tan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da merhum Ecevit ile ilgili ilginç anılarını aktardılar.

Halıcı'nın Ecevit'in nezaketi, halkçı kişiliği, ilkeli ve kararlı tutumu, bilim ve teknolojik gelişmelere verdiği önem, dinlere saygılı laiklik anlayışı gibi konulara ağırlık verdiği konuşmasının ardından söz alan Ahmet Tan, biri biyolojik, birisi siyasal olmak üzere iki babası olduğunu ve ikisini de aynı gün kaybettiğini söyledi.

Ecevit ile ilgili çok anısı olduğunu ama anılara girmektense önem verdiği bir konunun altını çizmek istediğini belirten CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ise, "Ben siyaseti Ecevit'ten öğrendim. Öğrendiğim o siyasette inanç çok önemli bir faktördü. Bugün Ecevit'ten öncelikle öğrenmemiz gereken ve eksikliğini en fazla çektiğimiz unsun siyasette inanç faktörünün çok önemli olduğudur" değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da, 1980 askeri darbesinden sonra siyasal nedenlerle cezaevine girdiğini hatırlatarak, "Öyle bir tesadüf oldu ki ben cezaevine girerken Ecevit'le cezaevi koridorlarında karşılaştım, o da cezaevinden çıkıyordu. Aylar sonra cezaevinden çıkarken tesadüfe bakın yine koridorda Sayın Ecevit'le karşılaştım. Bu kez ben çıkarken o yeniden cezaevine giriyordu. Kendisine espriyle 'Anlaşılan o ki Genel Başkanım bunların cezaevini Bülent'siz bırakmaya niyetleri yok' dedim" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emrehan Halıcı Bülent Ecevit Çankaya Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title