Haberler

Bozüyük'te Geleneksel Hıdrellez Kutlamaları

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 9.Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri, Kent Ormanı'nda yapıldı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 9. Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri, Kent Ormanı'nda yapıldı.

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri, sabah saatlerinde Kent Ormanı girişinde başladı. Şenliğe katılanlara orman girişinde simit, meyve suyu ve peynir ikramı yapıldı. Ardından protokol ve tüm katılımcılarla birlikte şenlik yürüyüşü yapılarak, kutlamaların yapılacağı alana yüründü. Şenlik alanında düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, bugün coşkuyla kutlamayı planladıkları şenliklerin, dün Hatay'dan aldıkları üzücü haber ile yerini derin bir hüzne bıraktığını söyledi. Şenliklerin konser kısmını iptal ettiklerini hatırlatan Bakıcı, "Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada 42 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 100'ün üzerinde yaralının bulunması yüreklerimizi yaktı. Günahsız ve masum insanlarımızın hayatını kaybetmesi, pek çok masum insanımızın da yaralanmasından dolayı derin bir üzüntü duymaktayız. Terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu terör olayı nedeniyle milletçe yüreğimiz yanarken, konser ve eğlence programı düzenlememiz düşünülemezdi. Bu nedenle Hıdrellez Şenliklerimizin müzikli eğlence ve konser bölümlerini iptal ederek onun yerine terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutmaya karar verdik. Siz değerli hemşehrilerimin de bu durumu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum" dedi.

Hıdrellez geleneğine de değinen Bakıcı, "Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında gelenek görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Kültürümüzde de sıkıntıda bulunanların yardımına koşmalarıyla tanınan Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştukları ve dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılır. Böylesine anlamlı bir günü ifade eden 'Hıdrellez Bayramı'nın tüm hemşehrilerime hayırlı olmasını; sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Ardından konuşan KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz ise, halk arasında Hıdrellez ile ilgili olarak çok farklı şeyler söylendiğine dikkat çekerek, "Ama şu bir gerçek ki bizim Anadolu coğrafyasından millet olarak her yıl kutladığımız birlik ve beraberliğimizin sembollerinden bir tanesi. Çok farklı anlam yüklenebilir, kıştan çıkıp yaza geçişimizin müjdesi; aslında ölümden sonra yeniden hayatın olduğunun ispatıdır. Bir kış geçiyor ve kış boyunca çevre, bütün kainat, bütün tabiat ölüm sessizliğine bürünürken, birdenbire o kuruyan ağaçların, kuruyan coğrafyanın yeniden hayat bulduğunun en güzel işaretçisi bu Hıdrellez. Aslında bize verilen bir mesaj var burada. Özellikle inanan insanlar için, bakın size müjdeler olsun ki bu hayattan sonra mutlak bir hayat var. Ölüm var, ama ölümden sonrası da var. Bunu unutmamak lazım özellikle bizim gibi yöneticilerin. Başkanım da söyledi, ben dün Reyhanlı'da hayatını kaybeden 43 vatandaşımıza Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar niyaz ediyorum. Yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şenliğe katılan çocuklara uçurtma armağan edilirken protokol üyeleri, Kent Ormanı'nı gezerek incelemelerde bulundu. Daha sonra Yeşilkent Sentetik Saha'nın açılışı ve Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin açılışı yapıldı. Öğle saatlerinde ise dün Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama nedeniyle hayatını kaybeden şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu. Kılınan öğle namazının ardından ise geleneksel Hıdrellez Pilavı dağıtımı yapıldı.

Hıdrellez etkinliklerine; KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Erol Duğan, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Doğan Tunç, Ayhan Ersoy, Tamer Taşkın, Cengiz Özkan, Belediye Başkan yardımcıları Gençağa Seraslan, Oğuz Sertler, İsmail Sağıroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Bakıcı Hıdrellez Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
title