Haberler

Bölgede Örnek Bir İlkokul, Şehit Polis Mehmet Erçin

Güncelleme:

Fiziki koşulları ve eğitim kadrosuyla özel okullardan bile öğrenci almaya başlayan Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu, bölgede örnek bir okul haline geldi

Diyarbakır'da Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu'nu, Müdür Yılmaz Korkutan ve eğitim kadrosunun özverili çaba ve gayretleri, okulu bölgede örnek oluşturabilecek bir eğitim yuvası haline getirdi. 12 derslik 24 sınıflı okulun bütün sınıfları, öğrenciler için görsel ve eğitici materyaller ile donatılırken, teknolojinin bütün nimetleri ile insan sağlığı da en ince ayrıntısına kadar düşünülerek kullanılıyor.

Temizliğe asla taviz yok

Geleneksel yöntemlerinde kullanıldığı okulda, tüm sınıflar parke, camlar zebra perdeler ile ayrı bir renk ve görüntü verilirken, her sınıfa klimalar ile öğrenci ve öğretmenler yazın sıcağından ve kışın soğuğundan da etkilenmeden eğitimlerinde aksamıyor. Sınıf ve koridorlar, derslere takviye olabilecek eğitim materyalleriyle donatılırken, hijyen konusunda da ise asla taviz verilmiyor.

Korkutan ve ekibi

Diyarbakır'da Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu, hem eğitim kadrosu, hem fiziki şartları ile kendisini diğer devlet okulları arasında sıyırıyor. 12 derslik 24 sınıflı ve bin 100 öğrencisi olan okul yaklaşık bir yıl önce okul müdürü olarak atanan Yılmaz Korkutan ve eğitim kadrosunda bulunan öğretmenlerin özverili çaba ve gayretleri okulu adeta bir üst klasmana taşıyor.

Özel okullarda okuyan öğrenciler de tercih ediyor


Zira, 2015-2016 eğitim öğretim yılına sorunsuz başlayan ve çok iyi bir şekilde ilerleyen okula önceki yılarda özel okullara giden öğrencilerin de velileri tarafından maddiyattan çok eğitim konusu ön plana çıkarılarak katılma isteği dikkat çekiyor. Birçok özel okulda okuyan öğrencilerin ilk tercihleri arasındaki Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu, bu yeni eğitim ve öğretim yılında öğrenci kapasitesini son kişiye kadar da kullandı.


Bir yıl önce okula atanan okul müdürü Yılmaz Korkutan'ın kendi çevresini harekete geçirerek okula kazandırdığı birçok güzellikler bulunuyor. Sınıfların parkelenmesi, perdeler ve klimalar ile okul iç duvarı ve dış bahçenin düzenlenmesi müdür Korkutan'ın kendi çabasıyla iş çevrelerini harekete geçirmesiyle oluşturuldu. Okulu fiziki anlamda üst seviyeye taşıyan tüm herkese teşekkür eden Korkutan, devlet memuru olduğu için sorularımızı yanıtsız bıraktı ancak bize okulu sınıf öğretmenlerinden Nüket Oral ile gezdirdi.


"Farkını hemen bili ettiriyor"


Ziyarete gittiğimde okuldaki görsel değişiklikler karşısında bir devlet okulunu böyle görme karşısında büyülenmedim şaşırmadım desem haksızlık olur herhalde. Son zamanlarda gezdiğim ve dolaştığım okullar arasında en dikkat çeken okullardan birisi olarak hafızamda yer etti. Daha kapıyı açıp içeri girdiğimizde farkını hissettiriyordu. Okul gerek temiz ve hijyenik oluşuyla gerekse iç dizaynındaki görünümüyle farkını belli ettiriyordu.


Bölgeye örnek olma hedefi

Yılmaz ve Nüket hocayla okulu dolaşmaya başladığımızda keşfedilmemiş bir şehir misali her katta farklı ve gizemli bir yapısı vardı. Bir yıl önce görevi aldığını belirten Yılmaz hoca amaçlarının okulu tek düzenlikten kurtarıp daha modern bir görünüm kazandırmak ve yalnız Diyarbakır'da değil, bölgede örnek bir okul olmak.


Eğitici alanlar ve oyun alanları projesi

Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu'nda, öğrencilerin oyun oynayarak öğrenme yetilerini de geliştirmek adına eğitsellik ön planda. Öğrenciler dilediği gibi okul bahçesinde oyunlarını oynuyor ve herhangi bir müdahale söz konusu değil. Öğrenciler de öyle birbirlerine karşı mütevaziliği de dikkat çekiyor. Alışılmış, pat küt tekme tokat oyunlar yok. Kimi basket kimi geniş oyun hafızasına sahip bin bir çocuk oyununu zevk ile birlik beraberlik içinde gönüllerince oynuyorlar.


Oyun alanları genişliyor, bahçe çevre düzenlemesi


Yılmaz hoca, kısa süre içerisinde okul bahçesinde bulunan ağaçlı alanda çocukların gönüllerince oynayabileceği oyun alanlarını genişletme ve bahçe çevre düzenlemesi yapılacağını belirtiyor. Bahçede söylenen bu sözü duyan çocuklar, hep birden Yılmaz hocalarına sarılması da birliğin ne kadar önemli olduğu ve okulların henüz açılmasına rağmen kısa sürede sağlandığını ortaya koyuyordu.


Sanatsal faaliyetler başladı bile

Çocukların küçük yaştan itibaren sanatsal zekalarını geliştirmek için öğretmenler öncülüğünde başlayan sanatsal uygulamalar, çeşitli enstrümanları çalma ve bunu okul genelinde yaygınlaştırma düşüncesi kısa sürede hayata geçirilmek isteniyor. Bunun için de bu giderleri karşılayacak bir gönüllü bakılıyor. Çocukların geleneksel eğitim modelinden kurtulup öğreneceği bir bilgiyi doğaçlama yöntemiyle, yaşayarak ve yaparak öğrenmesini yöntemi de okulda uygulanan bir başka uygulama.


"Daha iyisi için çalışıyoruz"

"Bütün bu güzellikleri kısa süre içerisinde gerçekleştirdik. Bütün bunları yaparken de öğretmen arkadaşlarımızla mesai saatleri dışında çalışarak büyük fedakarlıklar sonucunda başardık. Öğretmen arkadaşlarım maddi ve manevi olarak destek vererek bu projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu bizlere tattırdılar onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" diyen okul müdürü Yılmaz Korkutan, daha iyisini yapabilmek için çalışmalarının hep süreceğini de sözlerine ekliyor.


KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Erçin Diyarbakır Anne Çocuk Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
title