Haberler

Bodrum'da Kadın Olmak" Fotoğraf Sergisi

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aygün Kültür ve Sanat Merkezi’ndebir fotoğraf sergisi açıldı.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aygün Kültür ve Sanat Merkezi'ndebir fotoğraf sergisi açıldı.

Bodrum Sözlü Tarih Çalışma Grubu'nun,Bodrum'un değerlerini korumak ve Bodrumlu çocuklara aktarabilmek amacıyla yaptığı çalışma toplantıları sırasında elde edilen fotoğraflardan oluşan "Geçmişten Günümüze… Bodrum'da Kadın Olmak" isimli serginin açılışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum'un yetiştirdiği değerli büyüklerden Neval Eskitürk ile geleceğin güvencesi çocuklarımızdan Sezen Tek ve Ceylin Yüksel'le beraber kesti.

Sergi ile ilgili olarak bilgi verenBodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Sorumlusu Nuran Yüksel şunları söyledi; "Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları çerçevesinde gönüllü olarak sürdürdüğümüz çalışmaların bu ay konusu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Haftası nedeniyle 'Kadınlarımız' olarak belirlenmiştir. Bugüne kadar 15 tema üzerine yapılan ve her ayın son çarşambası olarak belirlenen günde yapılan çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Geçmişten günümüze 'Bodrum'da Kadın Olmak' temalı fotoğraf sergimizle bugüne kadar arşivimize aldığımız 25 bin fotoğraf arasından kalitesi yüksek 150'sini olanaklarımız ölçüsünde Bodrum sevdalılarının karşısına çıkarıyoruz. Bodrum Kent Müzesi arşivine kazandırmak amacıyla bugüne kadar 35 video, bin 1860 doküman ve belge kayıt altına alınmıştır. Amacımız, en kısa zamanda kayıtların müzede arşivlenerek Bodrum kültürüne ve tarihine ışık tutmasının sağlanmasıdır. Amacımız kesinlikle tarih yazmak değildir. Geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturarak ilerde tarih yazacaklara ilk ağızdan bilgi belge biriktirmektir. Dileğimiz,Bodrum Halkının ve sevdalılarının belediyemiz bünyesinde yürütülen bu çalışmalara katkı sağlamasıdır. Bizlerde Bodrum'un değerlerini korumak ve çocuklarımıza aktarabilmek üzere başlattığımız arşiv ve kayıt altına alma çalışmalarımızı sürdürmeyi Bodrum'u Bodrum yapan değerlerimize karşı bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz.Bu sorumluluk ve anlayış içinde olduğuna yürekten inandığımız Bodrum sevdalısı Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon'a çalışmalarımıza verdiği samimi destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca çalışmalarımıza katkı koyan tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi bir borç olarak görüyoruz.Tüm dünyada ve Türkiye'de aydınlanmanın ve emeğin, sabrın öncüsü kadınlardır. Bodrum'u Bodrum yapan değerlerin yaşatılmasında ve yetiştirilmesinde en büyük payda analarımız, bacılarımız kısaca kadınlarımızındır. Böylesi anlamlı bir günde geçmişten günümüze Bodrum'da yaşayan tüm kadınlarımıza ve dünya kadınlarına selam olsun" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Hakan Aygün Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title