Haberler

Bls Makina Şirketi'nden Van'a Okul

BLS Makina Mühendislik Taahhüt Dış Ticaret Turizm Sanayi ve Ortaklar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıgül'ün kızının isteği üzerine Van merkeze bağlı Gövelek köyünde yaptırdığı Türkan-Tevfik Sarıgül İlk ve Ortaöğretim Okulu törenle...

BLS Makina Mühendislik Taahhüt Dış Ticaret Turizm Sanayi ve Ortaklar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıgül'ün kızının isteği üzerine Van merkeze bağlı Gövelek köyünde yaptırdığı Türkan-Tevfik Sarıgül İlk ve Ortaöğretim Okulu törenle hizmete açıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, BLS Makina Mühendislik Taahhüt Dış Ticaret Turizm Sanayi ve Ortaklar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıgül, eşi Nur Seda Sarıgül ve Sarıgül ailesinin diğer fertleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bülent Sarıgül, Van'da yaşanan depremin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Yaşanan depremden dolayı buraya katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Sarıgül, kızı Buse'nin teklifi üzerine okul yapmaya karar verdiklerini belirtti. Eğitimin ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu anlatan Sarıgül, "Eğitim ile ilgili sorunlarını çözememiş ülkeler gelişemezler. Bu yüzden her şeyi devletten de beklemek doğru değil. İmkanlar dahilinde buralara katkıda bulunmak gerekir. Biz de bu şekilde hareket ettik. Burada bir okul inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarını eğitemeyenler gelişemezler. İmkan olsa her yere bu tür eğitimleri ulaştırabilsek. Ben bu okulun köyümüze, Van'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ın da kısa bir konuşma yapmasının ardından kürsüye gelen Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, Türkiye'nin büyük bir millet olduğunu belirtti. Çanakkale'nin, Türkiye'nin dört bir tarafından giderek şahadet şerbeti içen şehitlerle dolu olduğunu ifade eden Çoşkun, tarihin bir benzerini de bu depremde yaşadıklarını kaydetti. Coşkun, "Depremden sonra gelen yardımların üzerinde birçok ilimizin ismini gördük. Bu da köklü millet olduğumuzun, büyük millet olduğumuzun ve güçlü millet olduğumuzun göstergesidir. Bizler hep aynı duayı ettik. Tarih boyunca da aynı duayı etmeye devam ettik. Deprem boyunca da yüreklerimiz bir çarptı, gencinden yaşlısına kadar, küçük çocukların harçlıklarını biriktirmesine kadar buralara yardım gönderildi. Bunu sadece biz görmedik, bunu bütün dünya gördü. O yüzden dünya üzerimize geliyor. O yüzden bu birlikteliği bozmaya çalışıyorlar. Bu büyük ve köklü birliğimizi bozamayacaklar. Bu okullarda sevginin harcı var, kardeşliğin emeği var. Bunun gibi yapılan bütün yardımları yüreğimizde hissettik. Bu yüzden bütün aziz milletimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuklara hitaben de bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, okullarına sahip çıkmaları ve okuyarak ülkelerine faydalı birer birey olmalarını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, BLS Makina Mühendislik Taahhüt Dış Ticaret Turizm Sanayi ve Ortaklar Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sarıgül'e bir plaket takdim etti. Ardından şirket tarafından Cevdet Özgökçe'ye yaptırılan 8 derslikli Türkan-Tevfik Sarıgül İlköğretim ve Orta Okulu'nun açılış kurdelesi kesildi. Sınıfları dolaşan Vali Yardımcısı Coşkun ve Sarıgül ailesi, öğrencilerle bol bol sohbet ettiler. Tören, verilen kokteyl ile sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali İhsan Sayılır Ortaklar Türkiye Yerel Haberler

title