Haberler

Bitlis Tanıtım Günleri Sona Erdi

İstanbul'un Eyüp ilçesindeki Feshane'de düzenlenen ve Bitlis'in tarihi, kültürü, mutfağı ve önemli şahsiyetlerinin tanıtıldığı 4 günlük "Bitlis Tanıtım Günleri" sona erdi.

İstanbul'un Eyüp ilçesindeki Feshane'de düzenlenen ve Bitlis'in tarihi, kültürü, mutfağı ve önemli şahsiyetlerinin tanıtıldığı 4 günlük "Bitlis Tanıtım Günleri" sona erdi.

Bitlis ve ilçelerinin 31 Ekim - 3 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul'da yapılan "Bitlis Tanıtım Günleri" boyunca Bitlis ve ilçelerinin tarihi, kültürü, gelenekleri, yemekleri, giyim kuşam ve bölgenin tüm güzellikleri Türkiye'ye ve dünyaya tanıtıldı. Ankara'da yapılan Bitlis Tanıtım Günleri'nin devamı olan ve ikincisi İstanbul'da düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri'nde, büryan kebabı ve Bitlis balı ile cevizi, yoğurdu, kaymağı, peyniri, fındığı, fıstığı, yöresel ürünleri 4 gün boyunca tanıtıldı ve program akışı tamamen fuar ile festival havasında gerçekleştirildi. Fuarın son gününde ise Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halayların çekildiği tanıtım günleri adeta şenlik havasını andırırken, gelen misafirlere ise kentin yöresel yemekleri ve yöresel ürünleri ikram edildi.

"İSTANBUL'DA BİTLİS'İ HER YÖNÜYLE TANITTIK"

Tanıtım günleri boyunca Bitlis'i her yönüyle İstanbul'da yaşattıklarını belirten Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, fuar sayesinde İstanbul'da gerek Bitlislilere gerekse İstanbul ve diğer illerden gelen misafirlere Bitlis'i her yönüyle anlattıklarını ve tanıttıklarını söyledi. Beklentilerin çok üzerinde ziyaretçi sayısıyla karşılaştıklarını kaydeden Vali Yurdakul, "Özellikle hafta sonunda yoğun bir ziyaretçi akınına uğradık. Bitlis'in aslında tanıtım günlerini çok önceden yapması gerekiyordu. Ancak bugünlere nasip oldu. Bitlis olarak biz İstanbul'da azımsanmayacak bir nüfusa sahibiz. Aynı zamanda Bitlis sahip olduğu değerler, sıfatlar, davranış ve tavırlar biçimi ile de özellikle İstanbul'da saygın bir konuma sahiptir. Ticaret ve iş dünyasında yer almış iş adamlarımız, öğrenci potansiyelimiz ve ticaret potansiyelimizle biz buradayız. Bu fuar bizim sadece değerlerimizi tanıtmamız için bir fırsat olmasının ötesinde sahip olduğumuz yiyecek, içecek ve mutfak kültürünü, oyun kültürünü ve coğrafi kültürü de ziyaretçilerimizle paylaşabiliyoruz. Dolayısıyla Bitlis Feshane günlerinde her şey bir arada bulunuyor. Vatandaşlarımızla birlikte olmaktan ve hasret gidermekten, buradaki izzet ve ikramların büryan kebabımızdan avşor çorbamızdan tutun diğer her şeyi kamuoyu ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizim açımızdan fuar son derece başarılı geçmiştir" dedi.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, tanıtım günlerine olan yoğun ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, İzmir'de düzenlenecek olan Bitlis Tanıtım Günleri'nin daha da kapsamlı olacağının sinyalini verdi.

Feshane'de 4 gün süren etkinliğe, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, spor, siyaset ve daha birçok kişi katıldı. Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Bitlis günleri, 4 günün sonunda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladığı belirtildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Bitlis Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title