Haberler

Biruni Üniversitesi İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi

Güncelleme:

İstanbul'da Biruni Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek için yürüyüş yaptı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, 'Filistinli masumların yanındayız. Bunu bütün dünyaya haykırmak istiyoruz' dedi.

İSTANBUL (İHA) – İstanbul'da Biruni Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstermek için yürüyüş yaptı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, "Filistinli masumların yanındayız. Bunu bütün dünyaya haykırmak istiyoruz" dedi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği soykırıma tepkiler gelmeye devam ediyor. Biruni Üniversitesi, akademik kadrosu ve öğrencileriyle birlikte Filistin'e destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Zeytinburnu'nda bulunan merkez kampüste toplanan akademisyenler ve öğrenciler basın açıklaması yaptı. Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu, "21'inci yüzyılın ilk çeyreği bitti. İkinci çeyreğine başlarken yeni dünya nasıl olacak, güçlüler istedikleri gibi masum insanları katletmeye devam mı edecekler ya da hak edenler hakkını alabilecekler mi? Mazlum insanları koruyucu tedbirler, hukuksal düzenlemeler, uluslararası örgütlenmeler yapılabilecek mi? Bütün bunların eşiğindeyiz. İnsanlık bugün büyük bir sınavdan geçiyor" dedi.

"Bütün dünyada tepkiler var"

Bütün dünyanın İsrail'in saldırılarına tepki verdiğini söyleyen Prof. Dr. Ömerustaoğlu, "Dünyanın egemen güçleri, uluslararası kuruluşların her birinin bu konuda gerekeni yapması gerekiyor. Daha iyi bir dünya, daha yaşanılır bir dünyaya geçişin arifesindeyiz ya da daha kötü bir dünyada yol almaya devam edeceğiz. Onun için diyoruz ki; vicdan sahibi olan herkesin Filistin halkının yanında yer alması, mazlumların yanında yer alması gerekiyor. Bunun için dünyanın sessiz kalmadığını görüyoruz. Bütün dünyada tepkiler var. Halklar düzeyinde bunu görmekteyiz ve yaşamaktayız" şeklinde konuştu.

"Filistin halkının yaşam hakkı elinden alınamaz"

Filistin halkının yaşam hakkının elinden alınamayacağını belirten Prof. Dr. Ömerustaoğlu, "Biz de Biruni Üniversitesi olarak yaşanan bu olayları protesto etmek için bugün burada bir araya geldik. Diyoruz ki Filistin halkının korunması lazım. Filistin halkının yaşam hakkı elinden alınamaz. Artık birinci kuşak haklar geçti, ikinci kuşak haklar bitti. Dünya bugün üçüncü ve dördüncü kuşak hakları konuşurken Filistin halkının birinci kuşak haklardan mahrum edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Onun için sesimizi yükseltiyoruz. Filistinli masumların yanındayız. Bunu haykırmak istiyoruz bütün dünyaya" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Ömerustaoğlu İstanbul Filistin İsrail Dünya Masum Uluslararası İlişkiler Yerel Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır? İztuzu Plajı nerede? Dalyan İztuzu Plajı'nda neler yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title