Haberler

Bilecikli Esnaf: İnsanların Alım Gücü Gittikçe Düşüyor. Ağlanacak Halimize Gülüyoruz

Güncelleme:

Bilecik’te çiğ süt ve süt ürünleri satan esnaf Ahmet Sarı, ekonomik kriz nedeniyle satışların azaldığını belirterek, “İnsanlar, mesela haftada 5 kilo alıyorsa ilk başta 3’e düşüyor, haftada bir alıyorsa 15 günde bir almaya başlıyor. Maalesef insanların alım gücü gittikçe düşüyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz” dedi.

GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik'te çiğ süt ve süt ürünleri satan esnaf Ahmet Sarı, ekonomik kriz nedeniyle satışların azaldığını belirterek, "İnsanlar, mesela haftada 5 kilo alıyorsa ilk başta 3'e düşüyor, haftada bir alıyorsa 15 günde bir almaya başlıyor. Maalesef insanların alım gücü gittikçe düşüyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz" dedi.

Bilecik'teki dükkanında çiğ süt ve süt ürünleri satan Ahmet Sarı, müşterilerin alım gücüne bağlı olarak satışlarının düştüğünü söyledi. Sarı, "Geçen sene en yakın örnek ramazan ayıydı. Geçen sene ramazan ayında satışlarımız gayet güzeldi. Pandemi olmasına rağmen güzel satışlarımız oluyordu. Bu sene ramazan ayında, milletin alım gücüne bağlı olarak satışlarımız biraz yavaştı" diye konuştu.

"ALIM GÜCÜ GİTTİKÇE DÜŞÜYOR"

Sadece süte zam gelmediğini, doğru orantılı olarak süt ürünlerinin de zamlandığını söyleyen Ahmet Sarı, "İnsanlar, mesela haftada 5 kilo alıyorsa ilk başta 3'e düşüyor, haftada bir alıyorsa 15 günde bir almaya başlıyor. Sadece süte de gelmiyor; peynir, yoğurt ve diğer ürünlere de geleceği için maalesef insanların alım gücü gittikçe düşüyor" dedi.

"İŞLERİMİZ PEK İÇ AÇICI DEĞİL"

Sarı, "Ağlanacak halimize gülüyoruz. Ama ilk başlarda, mesela bir ürüne zam yaptığımız zaman insanlar, 'Yine mi zam' gibi tepki veriyorlardı. Artık son 3-4 aydan beri haftada bir ürüne zam geldiği için insanlar artık 'Zam geldi mi' deyip öyle alıyorlar ürünü. Yani işlerimiz pek iç açıcı değil açıkçası" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Ahmet Sarı Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title