Haberler

Bigadiç'de Belediye Çeşmesinden Buz Gibi Ayran Aktı

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, Belediye 3 yıldan bu yana Et ve Süt Festivali düzenlerken her ayın son Perşembesini süt günü ilan ederek kurduğu çeşmeden vatandaşlara ücretsiz süt dağıtmaya başladı.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, Belediye 3 yıldan bu yana Et ve Süt Festivali düzenlerken her ayın son Perşembesini süt günü ilan ederek kurduğu çeşmeden vatandaşlara ücretsiz süt dağıtmaya başladı. Belediye, yaz aylarının gelmesiyle birlikte süt gününü ayran gününe çevirdi.

Bigadiç Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kurduğu çeşmeden binlerce vatandaşa soğuk ayran ikram etti. Belediye Başkanı İsmail Avcu, ayran dağıtımının Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtirken, Kaymakam Altuğ Çağlar'da Bigadiç'in bölgenin et ve süt ihtiyacını karşıladığını kaydetti. Ayran içen vatandaşlarda uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tanıtıma önem verdiklerini anlatan Ak Partili Belediye Başkanı İsmail Avcu, "Biz hayvancılığımızı ve tarımımızı öne çıkarmak için senede bir et ve süt festivali tertipliyoruz. Bu sene üçüncüsünü icra ettik. Et ve Süt Festivali'nde 30 binden fazla hemşerimizle beraber olduk. Bu, ilimizin ilçemizin hayvancılığını tarımını öne çıkarmak için yapılmış bir faaliyettir. Bunun yanında biz, Bigadiç ilçesi olarak her ayın son Perşembesini süt günü ilan ettik. Bu gün de, 6. aydan itibaren 9.ayın sonuna kadar ayran şekliyle sunuyoruz. Ayrıca, sıcaklarda ayran sağlığa faydalı.. Halkımıza bunu ikram ediyoruz. Süt tüketiminin insan sağlığı için ne kadar faydalı olduğunu anlatmak istiyoruz. Farkındalık oluşturmak ve ürünlerimizi il ve ülke genelinde duyurmak için bu faaliyeti sürdürüyoruz. Halkımızın da bundan memnun olduğunu görüyoruz" dedi. Kaymakam Altuğ Çağlar da, "Bu gün Bigadiç'imizde güzel bir etkinlik var. Bigadiç nasıl bir yer öncelikle onunla başlamak isterim. Bigadiç, ilçemizin özel konumu itibarıyla et ve sut açısından Türkiye'nin hakikaten bir değeri. 85 bin büyük baş, 65 bin küçükbaşla ve 100 civarında kümes sayısı ile bölgenin et ve sütünü karşılayan bir bölge. Bu gün de, güzel bir etkinlik söz konusu. Normal koşullarda kış aylarında, belediye başkanımız olsun, arkadaşlar ve ekiplerimiz olsun her ayın son Perşembesinde süt ikramımız oluyor. Özellikle, Afrika sıcaklarının hissedildiği günlerde sütü bu haftadan itibaren ayrana çevirdik. Bu bakımdan insanlar en azından ayranla biraz rahatlıyorlar" dedi. Ramazan Kayış ise, "Ayran çok güzel. Sıcakta içtik. Belediye başkanımız sayın İsmail Avcu'ya teşekkür ederim" dedi. Nasır Demir de, "Geldik buraya. Baktık burada bir çeşme var. Su yerine ayran içtik. Buz gibi. Bunları yapanlara teşekkür ederiz" dedi.

Bayram Özcan'da, "Ayran gerçekten bizim milli içeceğimiz. Sağlıklı. İnsanlara çok faydalı. Belediyemiz bunu düşündüğü için teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altuğ Çağlar İsmail Avcu Balıkesir Bigadiç Yerel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title