Haberler

Bergama'da Tarihi Kermes Hazırlıkları

Bu Yıl 16 - 22 Haziran 2008 Tarihleri Arasında Gerçekleşecek Olan Uluslararası 72. Bergama Kermesi'nin Gece Etkinlikleri Bölümünde Ünlü İsimlerin Vereceği Konserler İçin Geri Sayım Başladı. Kermes Programı Gece Konserleri, Paneller, Tiyatro Gösterileri, Resim ve Fotoğraf Sergiler ile Dolu Dolu Hazırlandı.

Bu yıl 16 - 22 Haziran 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası 72. Bergama Kermesi'nin gece etkinlikleri bölümünde ünlü isimlerin vereceği konserler için geri sayım başladı. Kermes programı gece konserleri, paneller, tiyatro gösterileri, resim ve fotoğraf sergiler ile dolu dolu hazırlandı.

16 Haziran 2008 Pazartesi günü Asklepion Antik Tiyatro'da Bergama Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği korosunun konseri ve Volkan Konak konseri ile başlayacak olan Bergama Kermes Festivali, 17 Haziran 2008 günü "Kibarlık Budalası" adlı oyun ile Haldun Dormen, Ebru Cünbeydioğlu ve ekibi tiyatroseverleri Asklepion Antik Tiyatro'da buluşturacak. Aynı saatlerde Grup Mecaz Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak. Kermesin 3. günü Ferhat Göçer, 3 bin yıllık tarihi mekana konuk olacak ve sevenleri ile buluşacak. Aynı saatlerde Ertuğrul Erkişi Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak Kermesin dördüncü günü 19 Haziran 2008 tarihinde ise "Çılgın Yenge" adlı oyun ile Aydan Şener- Soner Arıca Asklepion Antik Tiyatro'da Muammer Ketencoğlu aynı saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak. 20 Haziran 2008 Cuma gecesi ise Muazzez Ersoy Antik Tiyatro'da Bedirhan Gökçe Cumhuriyet Meydanı'nda sevenleri ile buluşacak. 21 Haziran 2008 Cumartesi günü ise Asklepion Antik Tiyatro gençelik gecesinde Gece Yolcuları'na ev sahipliği yapacak. Kermesin son gecesi (22 Haziran 2008 Pazar) Mahşer - i Cümbüş Tiyatro Topluluğu, tiyatro severler için tarihi mekanda sahne alacak. 5 ayrı ülkeden ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen gruplar ise Halk oyunları gösterileri ile kermese renk katacak.

Kermes festival programı hazırlanırken kültür ağırlıklı olmasına dikkat edildiğinin altını çizen Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, "Kermesimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7 gün 7 gece sürecek. Kermesimiz yine sanat, kültür, spor ve eğlencenin iç içe olduğu dopdolu bir programla dünyanın huzuruna çıkıyor. İlkler kentinin görkemli tarihine yakışan Kermesimizi kuşaktan kuşağa bu günlere Hep coşkuyla, neşeyle, gururla getirdik. 72 yıldır hiç azalmayan heyecan ve hevesle bayramımız bilerek bekleyip, düğünümüz bilerek kutladığımız kermesimizi bu yıl da tüm dünya ile paylaşmaya hazırız. Kermesimiz de gece ve gündüz etkinlikleri çerçevesinde yine birbirinden güzel sanatçılarımızın konserleri, tiyatro gösterileri ve bölgemizi ilgilendiren konular üzerine paneller düzenlenecek. Biz kermes programını hazırlarken kültür ve sanatın ön plana çıkmasına, ekonomik bir kermes olmasına özen gösteriyoruz" dedi.

(YK) 04.06.2008 10:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title