Haberler

Batman Çevik Kuvvet Şube Müdürü Görevden Alındı

17 Şubat Tarihinde Batman'da Çıkan Olaylarda DTP Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın Polis Tarafından Tartaklanması İddiaları Üzerine Başlatılan Soruşturma Kapsamında Batman Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz Görevinden Alındı.

17 Şubat tarihinde Batman'da çıkan olaylarda DTP Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın polis tarafından tartaklanması iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Batman Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz görevinden alındı.

Vali Dr. Recep Kızılcık, bir milletvekilinin tartaklanmasının kabul edilecek bir olay olmadığını belirterek, görevli amirin görevden alındığını açıkladı. Kızılcık, "Devlet olarak vatandaşlarımızdan hiç kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Bir çocuğun bile burnunun kanamasını istemezken halkın seçtiği Milletvekili ile Başkan'a yapılan böyle bir saldırı gözardı edilemez. Açılan idari soruşturmanın selameti açısından ekiplerin başında olan ilgili Şube Müdürü'nü bugün itibariyle görevden aldık" dedi.

Vali Dr. Recep Kızılcık, devlet olarak olayın üzerine kararlılıkla gideceklerini sözlerine ekledi. Görevden alınan Hüseyin Gürbüz, 15 Şubat'ta kendilerine taş atan çocuğu öperek evine göndermiş ve bu görüntüler ulusal basında geniş yer almıştı.

(MŞY-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title